Pöttinger с рекорден оборот

Pöttinger с рекорден оборот
Австрийската семейна компания Pöttinger  завърши финансовата 2017/2018 година с рекорден оборот. Отчетените приходи от 354 милиона евро са с 15% повече спрямо предходната година. Компанията за селскостопански технологии придава този сензационен резултат на своите 1775 служители и постоянното им внимание към нуждите на своите клиенти, както и високото ниво на новаторска сила и интернационализация. 
 

Позитивно развитие във всички сегменти

Секторът на техника за обработка на зелени площи е основният източник на оборот с дял от 59%, следван от този за почвообработка и изсяваща техника с около 27%. Pöttinger постигна ръст от 16% и в двата сегмента. Особено силен растеж е отбелязан при продажбата на плугове и сеялки. Основните причини за това са многобройните иновации при продуктите и доверието на клиентите в доказаното качество.
Това беше първата финансова година, в която новият логистичен център за резервни части беше в пълна експлоатация. Това оказа положителен ефект върху капацитета, с ръст на продажбите на резервни части със 7%.
 

Pöttinger жъне много добри резултати по цял свят

Последователното развитие на международните пазари е ключов елемент и основа за успешен непрекъснат растеж. Това се вижда и от дела на износа, който е 90%.
 
 
Около 60% от общия оборот се дължи на страните Германия, Франция, Австрия, Полша, Швейцария и Чехия. Германия с дял от около 20% и Франция с 14% продължават да бъдат най-големите пазари, а през последната финансова година и двата отбелязват значителен ръст. 
 
С около 10% от общия оборот, родината на Pöttinger – Австрия, също е сред най-силните пазари.
Отличният ръст в продажбите на машини в Полша и в Балтийските държави далеч надхвърли очакванията. Наскоро формираното скандинавско представителство на Pöttinger също завърши годината с много добър резултат. Швеция удвои оборота си, а регионът на Бенелюкс увеличи своя наполовина.
 
 
Представителят на Pöttinger за България – Булагро Машини, също отчете ръст в продажбите, най-вече при плуговете, дисковите брани и сеялките. В сегмента на зелената линия – косачки, сенорзпръсквачи и сеносъбирачи, брандът запазва стабилното си присъствие на нашия пазар.
 

Добре подготвени за пътя към върха

„Pöttinger е австрийска семейна компания, която развива своите продукти, за да осигури надеждност, икономическа ефективност и отлични резултати от работата. С инвестиции в нашите производствени заводи и технологии, заедно със силния ни, мотивиран екип от всеотдайни служители и надеждното партньорство, на което се радваме с нашите клиенти, ние сме добре оборудвани, за да продължим да вървим към върха", казва Грегор Дитахмайер, говорител на ръководния екип.
Добави коментар