Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Пожарните служби проверяват агротехниката за предстоящата жътвена кампания

Пожарните служби проверяват агротехниката за предстоящата жътвена кампания

снимка: www.tractor.bg

Проверка за пожарната обезопасеност на селскостопанската техника за предстоящата жътвена кампания извършват Службите за пожарна безопасност. На изправните земеделски машини се поставя стикер на Главна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване".

На кметовете на общини и населени места, собственици и наематели на земеделските имоти и арендатори  са връчени разпоредителни писма, в които подробно са указани всички правила за недопускане на пожари в земеделските имоти.

Сигнални писма са изпратени и до всички фирми, извършващи транспортни и други дейности в близост до житните масиви. Изготвен е и план за взаимодействие с държавни органи, кметове на населени места и фирми.

В хода на жътвата инспекторите от Държавен противопожарен контрол ще извършват проверки на полето.  Проверките на огнеборците ще продължат и по време на самата кампания.

От службите по пожарна безопасност припомнят, че е абсолютно забранено паленето на огън в стърнища, сухи треви по слогове, поляни и крайпътни ивици, както и изгарянето на отпадъци извън определените за това площадки.

Глобите за запалени стърнища и сухи треви и пропуски по пожаро-обезопасяването по време на жътвената кампания са от 50 до 2 000 лева.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug