Предимствата на косачката за трева

Какви са различните видове косачки, които се предлагат на пазара

Предимствата на косачката за трева

Всеки двор се нуждае от косачка за трева, с която да косите бързо и лесно. Със сигурност не е лесен изборът, когато на пазара се предлагат хиляди различни модели. При избор трябва да обърнете внимание на особености като големина на площта, наклон, честота на косене, вида на тревата и т.н. В тази статия ще разберете и предимствата на това, да имате косачка за трева. За целта ще разгледаме различните видове косачки, които се предлагат.

 

Ръчни косачки

 

Ръчните косачки за трева се задвижват изцяло от оператора, като при косене машината се избутва напред, а ножовете косят тревата. Те са най-просто устроени – включват цилиндър с ножове, колела, дръжка и кош за трева. Подходящи са за малки площи и за предпочитане равни, тъй като косенето изисква сила. Предимствата им са, че се поддържат много лесно, имат дълъг живот, ако се използват правилно и не изискват ток или бензин, за да работят. С тях може да се коси по всяко време.

 

Акумулаторни косачки

 

Акумулаторните косачки са все по-разпространени и търсени именно заради мобилността, която предлагат. При тях липсва кабел и заради това може да се използват на отдалечени места. Други предимства на този вид косачки са ниските нива на шум и сравнително ниското тегло, ако трябва да съпоставим с бензиновите например. В зависимост от това каква площ ще обработвате можете да избирате косачка робот с напрежение на батерията между 18 и 40 V. Плюс е, че батериите могат да се използват и с други машини, ако са от същата серия.

 

Едни от най-иновативните акумулаторни косачки са косачките робот. Най-голямото им предимство е, че не изискват усилия и време, за да косят. Те са оборудвани с вградена батерия и се зареждат на специална станция. Косачките робот са напълно автономни, имат функции за заобикаляне на препятствия, сензори за дъжд и др. Могат да косят площи с наклон до около 25%, а работната им ширина достига до 50 см. Друго много голямо предимство е възможността им да работят по предварително настроен час. Освен това могат да се свържат със смартфон и да се управляват дистанционно.

 

Електрически косачки

 

Едно от най-големите предимства на този тип косачки е по-ниската цена, отколкото тази на акумулаторните и бензиновите. Те са тихи, леки, поддържат се лесно и са подходящи за малки и средно големи площи. Плюс е също, че имат сравнително по-малки размери и се съхраняват лесно. Единственото неудобство е, че изискват електричество, за да работят, както и това, че имат къс кабел, заради който се изисква удължител.

 

Бензинови косачки

 

Бензиновите косачки са най-мощните измежду всички видове. Най-голямото им предимство е, че обработват големи тревни площи за много кратък период от време. Могат да се използват на всякакви места, дори там, където няма захранване. Те са толкова мощни, че могат да режат дори най-твърдите растения. Трябва да се има предвид, че моторните косачки са шумни, тежки и изискват масло. Също така имат по-висока цена, но са надеждни и подходящи за професионална употреба.

 

Има различни видове бензинови косачки. Някои са самоходни, а други – не. Самоходните модели са особено подходящи за по-големи дворове, тъй като няма да се налага да бутате. 

 

Ако имате да косите висока, гъста и буйна трева, тогава можете да изберете т. нар. косачки за висока трева. Предимствата им са голямата работна ширина и възможността за косене по наклони. Те са подходящи за косене на по-твърда трева и се делят на ротационни и тримерни. Разликата между тях е, че ротационните са оборудвани с диск с ножчета, а тримерните косят с корда.

 

За косене на висока трева можете да изберете и палцова косачка. Тя е подходяща за косене на по-жилави растения и храсти. Задвижва се от бензинов двигател, в повечето случаи четиритактов. Предимството на този тип косачки е, че могат да се прикачат към трактор и да косят дори неравни площи. Те са мощни и не изразходват много гориво.

 

Друг вид бензинови косачки са тракторните. Те са едни от най-големите по размер, като работната им ширина достига до 130 см. С тях косенето става бързо и за кратко време. Предимството при тях е, че са оборудвани с волан, с който машините се навигират лесно. По време на косенето с тракторна косачка операторът е седнал. Тракторните косачки се разделят на два подвида – райдери и косачки с предно рязане. Райдерите са подходящи за малки площи, докато косачките с предно рязане – за по-големи тревни площи.

 

Източник на изображение: canva.com
 

Откъде да закупя тези продукти?

 

В онлайн магазина onlinemashini.bg можете да избирате измежду над 700 модела косачки за трева на много добри цени. Голяма част от продуктите са и на промоция. Предлагат се машини на утвърдени марки като: Bosch, Einhell, Hecht, Makita, Husqvarna, Gardena, Stihl и още много други.

 

Onlinemashini.bg е един от най-големите онлайн магазини за машини в страната. За да направите поръчка, не се изисква регистрация. Можете да поръчате до избран от Вас личен адрес или офис на куриер, като обикновено доставката се случва в рамките на 3 работни дни. Предлага се също възможност за разсрочено плащане с избрани от Вас месечни вноски. 

 

Всеки продукт включва подробни технически параметри, описание, снимки и видео материал. Ако имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с консултантите на онлайн магазина, за да Ви помогнат.