Предстои стартът на Агра 2007

Предстои стартът на Агра 2007

Предстои стартът на Международната изложба за селско стопанство АГРА, която ще се проведе от 20 до 24 февруари, под егидата на Министерството на земеделието и горите. Поредното издание ще бъде още по-мащабно от миналогодишното, обявено за рекордно.
Провежда за шестнадесети пореден път и е с утвърдени традиции. АГРА е сред най-успешните изложби от календара на Международен панаир – Пловдив. Признание за качеството и престижността на изложението е, че е одобрено от Международната асоциация на изложбената индустрия UFI от 1995 г., с над 24 000 посетители всяка година.

Значителен е броят на фирмите, заявили участие до момента – 754 фирми / български – 326, чуждестранни – 428 / от 37 държави: Австрия, Аржентина, Беларус, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Израел, Индия, Испания, Италия, Канада, Китай, Люксембург, Македония, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Република Корея, Румъния, Руска федерация, САЩ, Словашка Република, Словения, Сърбия, Турция, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Чешка република, Швейцария, Швеция, Япония. Рекордни са заетите изложбени площи, надхвърлящи тези от предходната година.

Силното присъствие се усеща не само от българските бизнес среди, а и от представители на много страни. Най-многобройно участие са заявили фирми от Италия, Германия, Франция, Холандия, Гърция. Най-големи площи заемат Турция, Гърция, Унгария,Франция, Испания. С официално участие ще се представят: Холандия – чрез Земеделски офис към посолство на Кралство Холандия; Аржентина – чрез посолство на Аржентина в София; Франция – чрез ЮБИФРАНС.

Колективни участия: Унгария - МАК ЛАЙН Кфт.; Испания – ФЕМАК; Полша - УЪРЛД ЕКСПО ИНТЕРНЕШЪНЪЛ; Сърбия - ЕЛИАС .

АГРА ще представи най-новото и най-алтернативното в областта на земеделието. Открояват се силни браншове като Растениевъдство, включващо: сортови семена, посадъчен материал, машини и инвентар; Животновъдство ; Агрохимикали.

Изложбата е средището, където нашите фермери ще демонстрират най-съвременните си постижения и ще имат възможност да премерят сили не само със своите български конкуренти, но и с европейските си партньори.

Националният център за аграрни науки ще представи своите 39 научни звена, които демонстрират най-съвременни постижения в областта на селското стопанство. За ефективността на форума ще съдействат поредица от конференции, семинари, делови срещи и презентации.

Изложбените щандове ще бъдат аранжирани в палати 4, 6 и 13 на панаира, както и на прилежащите им открити площи – поле V, VI, VII, IX , XI. Работното време за посетители – от 9 до 18 часа, за изложители – от 8 до 19 часа. Вход – 3 лева, 2 лева за учащи и пенсионери, 1 лев за група от 10 и повече ученика от професионални училища.