Презентация на трактори Киоти и Фотон

Презентация на трактори Киоти и Фотон

вижте фотогалерия със снимки от презентацията

* очаквайте в началото на следващата седмица видео репортаж от събитието

По инициатива на Tractor.BG в пловдивското село Крислово преди ден се проведе полева презентация на трактори Kioti и Foton, в базата на официалния вносител на двата бранда - СД "Петко и Иван Драганови".

Въпреки лошото време и калната земя, всички налични модификации трактори бяха изкарани на полето за да демонстрират своите технически възможности пред присъстващите земеделски производители. По време на полевата демонстрация присъстваха и кметове на села от Община Марица, пред които Председателят на Асоциацията на българските села - Борислав Борисов, разясни възможностите за реализация на социални и инфраструктурни проекти по Програмата за развитие на селските райони, включително и такива за закупуване на селскостопанска и комунална техника.

Полевата презентация на тракторите Kioti започна от най-малките модели с мощност 35 к.с. и продължи до моделът 901 C, който показа оран с 5 корпусен плуг и дисковане с дискова брана. 

На вниманието на земеделците бяха представени и първите сертифицирани по всички европейски изисквания китайски трактори Foton /двигател Perkins/, с мощност 20 и 25 к.с. На запитвания на стопаните, Управителя на фирмата вносител, г-н Георги Драганов съобщи, че предстои внос на сертифицирани китайски трактори с мощност 40, 80, 90 и 125 к.с. 

Фирмата е изключителен представител на китайския завод за трактори “Foton Lovol International Heavy Industry Co., Ltd” и има запазена марка за продажбата на тракторите им в България . След продължително настояване завода изпита редица модели трактори и те вече имат ЕU сертификат за типово одобрение . Първите сертифицирани трактори FOTON са моделите FT204 ,FT 254-с 3 цилиндрови двигатели и FT 404 с 4 цилиндров двигател. Всичките с трансмисия 4х4.

Предстои внос на сертифицирани трактори с мощност на двигателя – 80 , 90 и 125к.с. Тракторите FOTON са с европейско качество и на европейско ниво . По-голямата част от агрегатите ,възлите и частите са от реномирани европейски производители като : Perkins, Carraro, Dana, Danfoss, German LUK, Hella и др. Въпреки това фирмата ще пусне на пазара тези трактори с цена по-малка от 500 лв. на конска сила.

Фирма СД ”Петко и Иван Драганови С-ие”, с.Крислово , област Пловдивска г.тел.: 03124/2057, Шоурум и офис : гр.Пловдив,ул.”Чорлу”№14 , ет.3 , тел.:032/693022/024/023 ; факс: 032/695889 , e-mail: [email protected], www.tractor.dir.bg