Приложението CEMOS Advisor на CLAAS улеснява работата по време на жътва

Приложението CEMOS Advisor на CLAAS улеснява работата по време на жътва
Често по време на жътва водачът на комбайна може да намали загубите на зърно или други подобни чрез различни настройки на комбайна. В помощ вече му идва и новото приложение на CLAAS CEMOS Advisor. То се предлага за смартфони и може да се използва при комбайните на CLAAS серии LEXION, TUCANO и AVERO.
 
Приложението CEMOS Advisor работи на принципа на предлагането, т.е. водачът стъпка по стъпка е воден към оптималните настройки на машината. Ако в процеса на работа установи проблем, той го задава в смартфона и получава предложение за оптимизиране, например при високи роторни загуби да се намалят оборотите на агрегатите. Накрая водачът напасва настройките чрез съответните регулатори в кабината и проверява дали мерките оказват въздействие. Ако не се наблюдава такова, приложението дава други предложения.   
 
 
Водачът се учи автоматично  
По този начин приложението Advisor не само помага да се оптимизира процеса на жънене в актуалните жътвени условия. Водачът също има ползва от системата, тъй като се подобряват постепенно неговите знания и усет за въздействието на определени настройки върху комбайна. Щом машината е оптимизирана успешно, всички настройки могат да се съхранят в приложението и да се намерят на по-късен етап.   
 
Предложенията в приложението са базирани на препоръките в ръководството за експлоатация и с негова помощ те директно се прилагат на практика. Тъй като приложението работи чрез смартфон, не е необходим терминал в кабината на водача. По този начин приложението Advisor може да се използва за всички комбайни CLAAS. 
 
Освен това с приложението прогнозата за загуба на зърно се осъществява много лесно. Чрез подаване на различни данни водачът може да установи прецизно процентния дял на загубите и да ги ограничи пак с помощта на приложението.  
 
Приложението CEMOS Advisor е безплатно и от 1 юли 2016 може да се тегли от App-Store за  iOS- und Android-операционни системи. 
 
Всички продукти на CLAAS може да закупите от официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!