Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Проектите по мерки 112 и 141 от ПРСР ще се разглеждат на регионално ниво

Проектите по мерки 112 и 141 от ПРСР ще се разглеждат на регионално ниво

Проектите по ПРСР 2007 - 2013, които ще се разглеждат в Областните служби на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ), са по мерките 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” и 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства”. Новите процедури са разписани с правилника за прилагане на програмата, който е в работен вариант и трябва да влезе в сила до две седмици, съобщават от агроведомството.

Както е известно, заради недостатъчно бързата работа на агроадминистрацията, бяха блокирани плащанията по редица проекти по ПРСР, заради което много фермери и до момента остават без така необходимите им субсидии.

Именно по тези две мерки се получи и най-голямото забавяне, а интересът на производителите към тях е изключително висок – за една година по двете мерки са внесени близо 3000 проекта.

Тук обаче несъмнено се поражда и въпросът доколко регионалните служби ще се справят ефективно с разглеждането на проектите и няма ли това решение да доведе до увеличаване на крупционните практики на местно ниво.

източник Фермер.БГ

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug