Производителите на агромашини се завръщат към нормалното

Условията за дистрибуция съществено са се подобрили през последния месец, твърдят от CEMA

  • 14.09.2022 23:36
  • 62
  • 0
  • Новини
Производителите на агромашини се завръщат към нормалното

pixabay.com

Бизнес климатът за индустрията на производителите на земеделски машини в Европа отчита поредно подобряване, макар прогнозите да остават сериозно негативни - минус 47 пункта (в скала от -100 до +100), след като през март бе отчетен рекордно нисък индекс от финансовата криза през 2008/2009 г. насам, пише cema-agri.com.

 

Настоящото подобряване на бизнес климата основно се дължи на по-малко негативните очаквания към бъдещето.


Миналия месец 75% от представителите на индустрията очакваха сериозни загуби през следващите 6 месеца. Сега само 56% от тях поддържат тази позиция.

 

Рестрикциите, въведени в рамките на борбата с пандемията от коронавирус, все още са в сила. Част от тях бяха облекчени, за да може да се осигури достъп до крайния клиент. Участниците в проучването на Европейската асоциация за търговия със земеделска техника (CEMA) отчитат средно, че производственият им капацитет е на 83% от нивото преди кризата. Условията за дистрибуция съществено са се подобрили през последния месец. Въпреки това те все още представляват спънка пред сектора.

 

По отношение на европейския пазар оценките на участниците в проучването сочат, че той се подобрява. Все още има доста от тях, които прогнозират свиване на оборота от почти всички държави, освен скандинавските.

 

Добави коментар