Производителя на Landini и McCormick започва да продава тракторите Kioti

Производителя на Landini и McCormick започва да продава тракторите Kioti

 

Производителят на Landini и McCormick - ARGO Tractors, започва да продава чрез своята дистрибуторска мрежа в Европа и Америка, тракторите Kioti на южнокорейския производител Daedong Industries. Решението се базира на подписан стратегически договор между ARGO Tractors Srl. и Daedong Industries Co.

 

На практика, тракторите Kioti ще бъдат в син и червен цвят, каквито са патентованите цветове на Landini и McCormick, а също така с лепенки на двете марки.

 

Решението за продажба на Kioti под наименованието Landini / McCormick ще бъде съгласувано с дилърите в съответните страни, както и с настоящите дилъри на Kitoi.

 

Решението за съвместна търговска дейност между италианския концерн и южнокорейския производител на трактори отваря още по-широко вратите на Daedong за европейския и американски пазар на трактори с мощност от 25 до 90 к.с.

 

В България официален дилър на Kioti е СД "Драганови", а на Landini - "Оптиком" ООД. Марката McCormick към момента се представлява от фирма "Миркат", но по информация на Трактор.БГ в момента гръцката компания - майка, търси да продаде правата на нов дилър.