Производителят на комбайни - Laverda , прекрати акционерното си участие в Gallignani

Производителят на комбайни - Laverda , прекрати акционерното си участие в Gallignani

Двата италиански производителя Laverda и Galliagni решиха да разтрогнат акционерните си взаимоотношения, които бяха договорени през 2005 год. Съвместното решение е взето от Argo, AGCO – собственици на Laverda и IG Srl (холдинговата компания на Gallignani).

Тези няколко години на сътрудничество дадоха възможност на самите нас да имаме такова добро ниво на разбирателство, че дори и това стратегическо решение беше взето с двустранно съгласие, коментира Аугусто Калегати, изпълнителен директор на Gallignani.

Този ход ще позволи на Laverda да се съсредоточи върху производството на комбайни, а Gallignani ще продължи да снабдява AGCO с балировачки Massey Ferguson и Fendt, според договора, подписан през 2002 год.

През 2008 год. Laverda произведе над 1,000 комбайна, но през миналата година продажбите спаднаха до 750. А спадът в продажбите достигна 80% в страни като Русия, Турция и Полша, докато успя да запази силните си пазарни позиции на родния пазар в Италия.

В очакване на постепенното излизане от кризата, ние трябва да съсредоточим всичката си енергия върху основната ни дейност, за да можем да осигурим незабавен отговор на очакванията на нашите клиенти, обясни изпълнителният директор на Laverda Марио Скапин.

Изключителен представител за България на марката Laverda е Оптиком ООД Стара Загора.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!