Производстовото на селскостопанска техника в Русия спада с 20% спрямо 2011

Производстовото на селскостопанска техника в Русия спада с 20% спрямо 2011

Производството на селскостопанска техника в Русия спада с 20% спрямо същия период на 2011 г., сочи справка на състоянието на технологичния парк и селскостопанското машиностроене на Руското правителство.

 

Най-значителен е спадът в производстовото на дискови брани - 25,5% и култиватори - 25,7 %. Спада и производството на балопреси и машини на сено с 19%.

 

Според изпълнителният директор на Асоциацията „Росагромаш" Евгений Корчевой спадът се дължи в по-ниската покупателна способност на месните АПК, които масово отлагат инвестициите за „по-добри времена".

 

Основната причина за спада в производството на руска селскостопанска техника, всъщност обаче е навлизането на страната като член на Световната търговска организация и заливането на големия руски пазар с реномирани марки селскостопанска техника.

 

Спадът в производството на сеялки е с 12,4%, а на плугове е с 24,6% , отчита още статистиката за първите 5 месеца на 2012 година спрямо същия период на предходната година.

 

Въпреки навлизането на световни марки в зърноприбиращата техника, като Claas , John Deere, Case IH, New Holland, Massey Ferguson, то местният дългогодишен лидер Ростсельмаш не отстъпва сериозно от пазарните си позиции на руския пазар.

 

© 2012 Трактор.БГ