Протестиращите фермери стигнаха до село Люти Брод

Протестиращите фермери стигнаха до село Люти Брод

Протестиращите млекопроизводители вече почти достигнаха село Люти брод. Към похода са се присъединили около 200 фермери от цялата страна, присъстват също жени и деца от техните семейства, съобщи инициаторът Адриан Цаконски.

Предвижда се довечера млекопроизводителите да протестират в Ботевград, а на сутринта да продължат похода си. “Нямаме график, нито политически цели, но държим да стигнем до парламента и там ще докараме животните, които насилствено ни бяха отнети.

Там ще ги предоставим на родните депутати, защото за нас няма разлика между животно и народен представител“, заяви още председателя на Регионалния млечен борд Адриан Цаконски.

Протестният поход на фермерите отново продължава към София. Над 200 животновъди от цялата страна тръгнаха пеша към столицата от село Търнава, където вчера бе спрян протестът им, а животните бяха натоварени в камион и върнати във фермата в селото.

Придружават ги над 100 автомобила. Колоната се движи с развяти български и възрожденски знамена, озвучава се с възрожденски песни и нарочно повикана духова музика.
Инициаторът на протестите Андриан Цаконски каза, че тази сутрин по пътя автомобилът му е спиран няколко пъти и са му направени няколко проверки. В един от случаите му е съставен акт. Той самият обаче заяви, че не знае какво е съдържанието му и вече не го интересувало.

Днес полицейски автомобили не съпровождат и не охраняват похода на фермерите към столицата.
Те самите са направили своя организация, за да не пречат на движението по главен път Е-79. Задръствания няма.