Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Проверка установи, че тракторите от Япония нямат радиация

Проверка установи, че тракторите от Япония нямат радиация

японски трактори

 

 

Проверка на Фермер.БГ установи, че тракторите внос от Япония нямат радиация, която да е в повече норми от нормалния гама-фон за България.

 

Във връзка с появилите се слухове, че нови и употребявани трактори внос от Япония са с радиация, заради аварията в ядрената централа във Фукушима през месец март, проверихме на място чрез измерване с гайгер-мюлеров брояч.

 

В базата на фирма Сатнет- гр. Карлово, един от основните дилъри на японски трактори в България, радиационния гама фон е 0,12-0,18 микросоверта в час, което е даже по-ниско от средните стойности за България, които са в диапазона. Освен това, направените замервания бяха след обед на силно слънце, което е естествен радиационен източник.

 

Измерените 0,12-0,18 микросиверта в час са под средните стойности за България и съществено под средните за София. За територията на Република България естественият радиационен гама-фон е в границите от 0,06 до 0,40 µSv/h.

 

трактори от Япония

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug