Първият водороден 5G трактор е вече факт

Работната скорост на машината достига 30 км/ч, а тъй като няма оператор, тя може да работи денонощно

  • 03.07.2020 23:37
  • 221
  • 0
  • Новини
Първият водороден 5G трактор е вече факт

Китайският иновационен център за селскостопански машини представи първия интелигентен 5G трактор на водород., който за в бъдеще ще може да се шофира автономно, информира Agroportal24h.cz.

 

Искате ли да наемете техника? Вече има такова приложение

 

Водородният трактор ET504-H се характеризира с футуристичен дизайн и използва 5G технологията за мобилна комуникация. Разполага с режим за управление и може да се контролира от дистанция.

 

Тракторът е базиран на модела „Супер трактор I“, който беше представен през 2018 г. В състояние е да се презарежда от 3 до 5 минути. За целта е създадена специална бензиностанция. С пълен резервоар той може да работи в продължение на 4 часа.

 

Горивните клетки не използват енергията на горене, за да произвеждат енергия, а преобразуват енергията, скрита във водородните атоми, директно в електричество. Затова се използва кислород, който реагира електрохимично с водорода, за да образува електричество и вода, научаваме от сайта mmspektrum.com.

 

Горивната клетка работи, когато тракторът не е претоварен, а литиева батерия осигурява повече мощност при по-сериозно натоварване. Самият трактор има максимална работна скорост 30 км/ч. Благодарение на факта, че в машината няма оператор, тя е способна да работи по 24 часа на ден.

 

 

С помощта на 5G технологията ET504-H е в състояние да следи в реално време работните задачи и условията в околната среда, което ефективно подобрява надеждността.

 

Много важно е новото поколение екологични и интелигентни селскостопански машини да подпомогнат развитието на интелигентното селско стопанство, заяви Джао Чундзян от Китайския иновационен център за селскостопански машини.

Добави коментар