PUMA CVX получи отличието Трактор на 2010 година на Агритехника 2009

PUMA CVX получи отличието Трактор на 2010 година на Агритехника 2009

По време на Агритехника 2009, PUMA CVX, представена от CASE IH, беше избрана за Трактор на годината от международни журналисти – специалисти в областта на селскостопанските технологии. Журналистите са базирали своите оценки на всички иновативни технологии, които са въведени в PUMA CVX – като например безстепенното задвижване (CVT) с два съединителя, новата система против блокаж на колелата (ABS), която се използва за пръв път, както и допълнителни функции, като кормилна спирачка.   

Експертите отдават значение на цялостната концепция за лесно управление с мултифункционалния лост и новия интуитивен контролен панел (ICP) – интегриран в подлакътника контролен и оперативен панел, който идеално допълва новия мултифункционален лост. Бутоните се задействат с леко натискане и управляват всички функции на трактора. Този панел може да се използва за управление на всички основни функции на трактора по лесен и ясен начин.

PUMA CVX е много добре подготвен за извършване на прецизно земеделие. AFS мониторите от CASE IH позволяват функции на трактора като Accuguide™ (системна за паралелно водене със събиране на данни), ISO BUS съвместимост и т.н. да бъдат лесно управлявани. Благодарение на своя уникален дизайн, кабината на PUMA CVX е една от най-просторните и най-тихите на пазара с ниво на шум от 69 dB (A). Управлението с максимална скорост от 60 км/ч или 50 км/ч при намалени обороти на двигателя осигурява ефективна и икономична работа.

От 1997 г., на всеки две години редактори на технически списания от Deutscher Landwirtschaftsverlag (Германска селскостопанска издателска къща) избират най-добрата машина с най-добрите селскостопански технологии и иновации за „Трактор на годината” . За пръв път тази година журито беше допълнено от международни технически журналисти от Дания, Германия, Полша, Румъния, Русия, Швеция и Унгария. 

Наградата „Трактор на годината” се отличава с няколко неща в сравнение с подобни награди за селскостопански технологии. Ето защо не само системите, но и машините, както и тяхното интегриране в машината биват оценявани. Освен това журито награждава само практични и пазарнo приложими нововъведения.

Наградата „Трактор на годината” се връчва в 13 категории. PUMA CVX получава наградата в категория трактори от по-горен клас в средния мощностен диапазон.

Технически характеристики на Puma CVX, на които са дадени специални отличия:

● 8 модела с мощности от 167 до 224 к.с.
● Задвижване с непрекъснато изменящо се предавателно число (CVT)
● Тиха кабина (69 dB (A)
● Мултифункционален лост, интегриран в подлакътника
● 60 км/ч с АВС система

Всички модели Puma CVX  са произведени във фабриката в Св. Валентин, и са налични от Агритехника 2009.