PUMA CVX получи отличието Трактор на 2010 година на Агритехника 2009

PUMA CVX получи отличието Трактор на 2010 година на Агритехника 2009

снимка: © Тайтън Машинъри България

По време на Агритехника 2009, PUMA CVX, представена от CASE IH, беше избрана за Трактор на годината от международни журналисти – специалисти в областта на селскостопанските технологии. Журналистите са базирали своите оценки на всички иновативни технологии, които са въведени в PUMA CVX – като например безстепенното задвижване (CVT) с два съединителя, новата система против блокаж на колелата (ABS), която се използва за пръв път, както и допълнителни функции, като кормилна спирачка.   

Експертите отдават значение на цялостната концепция за лесно управление с мултифункционалния лост и новия интуитивен контролен панел (ICP) – интегриран в подлакътника контролен и оперативен панел, който идеално допълва новия мултифункционален лост. Бутоните се задействат с леко натискане и управляват всички функции на трактора. Този панел може да се използва за управление на всички основни функции на трактора по лесен и ясен начин.

PUMA CVX е много добре подготвен за извършване на прецизно земеделие. AFS мониторите от CASE IH позволяват функции на трактора като Accuguide™ (системна за паралелно водене със събиране на данни), ISO BUS съвместимост и т.н. да бъдат лесно управлявани. Благодарение на своя уникален дизайн, кабината на PUMA CVX е една от най-просторните и най-тихите на пазара с ниво на шум от 69 dB (A). Управлението с максимална скорост от 60 км/ч или 50 км/ч при намалени обороти на двигателя осигурява ефективна и икономична работа.

От 1997 г., на всеки две години редактори на технически списания от Deutscher Landwirtschaftsverlag (Германска селскостопанска издателска къща) избират най-добрата машина с най-добрите селскостопански технологии и иновации за „Трактор на годината” . За пръв път тази година журито беше допълнено от международни технически журналисти от Дания, Германия, Полша, Румъния, Русия, Швеция и Унгария. 

Наградата „Трактор на годината” се отличава с няколко неща в сравнение с подобни награди за селскостопански технологии. Ето защо не само системите, но и машините, както и тяхното интегриране в машината биват оценявани. Освен това журито награждава само практични и пазарнo приложими нововъведения.

Наградата „Трактор на годината” се връчва в 13 категории. PUMA CVX получава наградата в категория трактори от по-горен клас в средния мощностен диапазон.

Технически характеристики на Puma CVX, на които са дадени специални отличия:

● 8 модела с мощности от 167 до 224 к.с.
● Задвижване с непрекъснато изменящо се предавателно число (CVT)
● Тиха кабина (69 dB (A)
● Мултифункционален лост, интегриран в подлакътника
● 60 км/ч с АВС система

Всички модели Puma CVX  са произведени във фабриката в Св. Валентин, и са налични от Агритехника 2009.