Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

"Оптиком" представи оризокомбайни LAVERDA пред фермери от Южна България

"Оптиком" представи оризокомбайни LAVERDA пред фермери от Южна България

"Надеждната техника гарантира добри добиви и качествена работа в момента, в който машината е най-необходима на стопанинa -  по време на жътва", каза при откриването на семинар с оризопроизводители в пловдивското село Марково управителят на "Оптиком" ООД Веселин Генев. В Южна България и най-вече селата около Асеновград, Пловдив и Пазарджик са съсредоточени най-много на брой оризопроизводители. Близо 50 от тях присъстваха на форума, където ръководството на старозагорската компания представи най-подходящите за тях машини.

Оризопроизводителите заявиха, че се нуждаят от инвестиции и модернизиране на машинния парк за да оцелеят в кризата. Освен това миналата година е била благосклонна към тях и отчитат малко по-високи добиви. В България ожънатите през 2010 г. оризови полета представляват 109 хил. дка. Очаква се през настоящата да има 20% ръст при засетите площи.

Експертът от „Оптиком” доц. Неделчо Делчев представи детайлно комбайните LAVERDA, като отдели особено внимание на моделите за прибиране на ориз M306 Rice и M304 Rice - специално проектирани да отговарят изцяло на нуждите на оризопроизводителите.
„Оризарката” на LAVERDA е със зъбен вършачен апарат. Зъбите са със специален закривен профил, за да се осъществи прецизно и деликатно отделяне на зърното от класовете при ниски обороти. По този начин се предотвратява начупването на зърното и се запазва неговата обвивка. Използваната верижно-ходова система е с ширина на веригите 800 мм, което гарантира устойчиво движение по преовлажнени терени без затъване и буксуване.


Всички елементи, подложени на абразивното действие на оризовата арпа, са направени от износоустойчива стомана с хромово покритие. Всички шнекове (целошнек, зърнен, класов, разтоварваш и др.) са с удебелена спирала и наварени с износоустойчива стомана с висока твърдост.
Възможностите и предимствата на товарачите JCB за товаро-разтоварни дейности, свързани с прибирането на ориза, представи инж. Димитър Петров.


На срещата бе засегната и темата за сервиза и резервните части. И в това отношение „Оптиком“ гарантира перфектно обслужване на гаранционни и извън-гаранционни машини. Резервните части и сервизните екипи пристигат до полето по най-бързия начин. Фирмата има изградени сервизни бази на стратегически места в страната (Стара Загора, Пловдив, Добрич, Павликени) и разполага с мобилни сервизни екипи с цел да бъде най-близо до земеделските производители.


На присъстващите оризопроизводители бяха представени специалните промоционални предложения на „Оптиком” за сезон 2011.


Коментари
анонимен
на 22.07.2012 20:44:27
Айде чакаме ги в Обнова
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug