Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Работа с необезопасена агротехника е най-честото трудово нарушение в агросектора

Работа с необезопасена агротехника е най-честото трудово нарушение в агросектора
Работа с необезопасени машини е най-често срещаното трудово нарушение в селското стопанство, това сочат данните от проверките на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, предаде Фермер.БГ.
 
Използва се подвижна земеделска техника, като трактори, ремаркета и комбайни, която е с лиспващи или неизправни системи за контрол и сигнализация, което е в нарушение с нормите за безопасност при работа. Не се вземат и мерки за обезопасяване на изпозлваните електрожени, подвижни ел. съоражения и инструменти казва от Инспекцията по труда. Освен това, не се осигурява електротехнически пероснал с необохидмата квалификационна група по електробезопасност, като се допускат механизатори без необохидмата правоспособност. 
 
Освен това често не се правят задължителните застраховки за рисковете „професионално заболяване” и „трудова злополука” на наетите работници. В голяма част от предприятията работодателите не спазват изискването постъпващите работници да са преминали предварителен медицински преглед. 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug