Раломекс с промоция на окопни култиватори този месец

Три нови за България продукта с премиера на Бата Агро

Раломекс с промоция на окопни култиватори този месец

Раломекс и тази година впечатли посетителите на Агра 2020 и изненада фермерите с нови и атрактивни предложения в земеделската техника. Изложените машини напълно отговаряха на тяхното мото „Машини за модерно земеделие“.

 

Рашид Узунов, главен инженер на Раломекс АД

 

"Това е нашето мото. От създаването на фирмата го имаме и държим на него, защото продуктите, които ние предлагаме на нашите земеделски производители, наистина са решение за модерно земеделие. Ние сме фирма, която има собствен развой на дейност и винаги сме в крак с тенденциите в селскостопанското машиностроене. Това, което ние предлагаме като техника, не отстъпва на своите западни аналози по цял свят."

 

 

В продуктовата гама на машини за основна обработка на почвата – плугове, култиватори и дискови брани, Раломекс представиха 4 нови продукта, вкарани в серийно производство, с изключителни характеристики.

 

Първият акцент на изложението беше стърнищен култиватор KOMBIMAX с три метра работна ширина. Машината е от ново поколение, работеща по технологията No-till.

 

Рашид Узунов, главен инженер на Раломекс АД

 

"Тя представлява три работни отделни части, които могат да работят едновременно заедно, както и всяка сама за себе си, като се изключва всяка част в зависимост от нуждите на всяко поле. Този модел е най-интересният като предлагане на земеделските производители."

 

Навесният продълбочител за дълбоко разрохване на почвата РН-3,0 ППР, който също работи с минимална инвазия, беше другото хитово предложение на Раломекс по време на Агра.

 

Машината е подходяща за трактори с 350 – 400 к.с. и разполага с три метра работна ширина

 

Рашид Узунов, главен инженер на Раломекс АД

 

"Конструкцията на машината е с така наречената нон стоп технология. Тоест, когато работим и имаме насреща някакво препятствие, тя го преодолява и след това автоматично се включва пак в работна позиция."

 

Иновативно предложение от Раломекс, което вече е вкарано в серийно производство, е обръщателният плуг с пружинен предпазител ПРО.5.30-40ПП, който също привлече вниманието на посетителите на изложението.

 

Представеният модел беше 5-корпусен, но той има и своя 6-корпусен аналог.

 

Рашид Узунов, главен инженер на Раломекс АД

 

"Самият плуг е 5-корпусен. Той е за едни от най-масовите трактори, използвани в нашето земеделие. Новото при него е, че той е с пружинна защита, пак от серията нон стоп. Като срещне някакво препятствие, самият работен орган го преодолява и след това автоматично се включва в работна позиция. Плугът е конструиран съобразно агротехническите условия на България и има изключително добър баланс на цена – качество."

 

Плуговете на Раломекс стигат до 10 корпуса. Премиерата на такъв плуг ще бъде на следващото изложение в Стара Загора, обещаха от фирмата.

 

А топ продуктът в производствената гама на Раломекс е дисковата брана с пружинни предпазители БДП-4,6ПП.

 

Изложената на Агра 2020 машина беше с 4,6 метра работна ширина.

 

Рашид Узунов, главен инженер на Раломекс АД

 

"Интересното при машината е, че тя е с двойка работни органи. Самото очистване на дисковете от пръст става посредством различния диаметър. Движейки се, самата машина е с различна ъглова скорост и при въртенето на дисковете се получава очистването. Машината също е от серията нон стоп машини за работа."

 

Раломекс произвежда машини за абсолютно всички класове трактори като мощности – от 30 к. с. до 400 – 600 к.с.


Друга важна част от портфолиото на Раломекс са машините за растителна защита – навесни, прикачни и щангови пръскачки и навесни, прикачни и вентилаторни пръскачки.

 

На изложението бяха представени пръскачки от най-прост тип до пръскачки с компютърно управление, GPS навигации и всичко, което може да се предложи като опция за този вид машини.

 

Рашид Узунов, главен инженер на Раломекс АД

 

"В основното производство ние използваме компоненти от водещи европейски производители на елементи за машини за растителна защита. Всичко това е съчетано с нашия голям опит за конструиране на големи конструкции за земеделски машини, така че нашите клиенти получават един добър продукт."

 

Всички машини, които Раломекс произвежда, са с 24-месечна гаранция. Времето за реакция при проблем е 24 часа, а качеството е 24-каратово.

 

Рашид Узунов, главен инженер на Раломекс АД

 

"Всяка една машина, която ние произвеждаме, конструираме и предлагаме, винаги е според желанията на клиентите. Нашите земеделски производители дори и да имат някакви екстравагантни предложения за машина, ние сме готови да ги посрещнем.
Комуникацията с клиентите винаги е била на изключително къса дистанция, защото ние не произвеждаме машини самоцелно, всичко е според нуждите на клиента, на земеделските производители. Естествено, всичко това е съобразено със световните тенденции на развитие в сектора."

 

На Агра 2020 машините на Раломекс привличаха и със завидни ценови отстъпки, които стигаха до 20%.  Фирмата предлага гъвкави условия за плащане и лизингови услуги.

 

Раломекс ще зарадва земеделците и с голяма мартенска промоция на окопни култиватори.

 

Рашид Узунов, главен инженер на Раломекс АД

 

"Клиентите, които са решили да купят окопен култиватор, да не бързат с покупката, защото ще бъдат изненадани приятно от нас."

 

Но изненадите от Раломекс не спират дотук.

 

На следващото голямо изложение у нас – Бата Агро, фирмата ще представи три нови разработки в областта на култивирането с много интересна комбинация на работните органи. Това ще са продукти, изцяло нови за нашия пазар.

 

Очакваме ги!

 

Още за продуктите на Раломекс може да научите на 0889 38 55 23 и 0887 22 96 02, както и на www.ralomex.com