Рапид КБ представи пред фермери комбайнът рекордьор - CLAAS LEXION 770 TТ (ВИДЕО)

Рапид КБ представи пред фермери комбайнът рекордьор - CLAAS LEXION 770 TТ (ВИДЕО)
РАПИД КБ - официалният вносител на CLAAS за България, продължава добрата си практика да демонстрира най-новите машини в реални условия по родните полета. Традицията се затвърди успешно през последните години и се радва на голямо внимание от фермерите. Поредното тестово представяне се проведе в землището на Исперих, като демонстрационният комбайн бе многогодишният рекордьор при жътва на пшеница - CLAAS LEXION 770 TerraTrac, оборудван с гумено-верижно задвижване. 
 
 
Комбайнът LEXION 770 TT се характеризира с изключително високата си производителност, която бе демонстрирана за пореден път с неговата мощ от 585 к.с. Гумените вериги Terra Trac, които стават все по-предпочитани сред фермерите и у нас, увеличават проходимостта на машината при по-влажни условия и намаляват преуплътняването  на почвата. Именно тези си качества те доказаха и на полетата в Лудогорието.
 
Комбайнът е с APS HYBRID система за максимално добро овършаване при всякакви условия, оборудван с 10,50 м. VARIO хедер, както и с последната новост, защитена с патент - 4D системата на CLAAS.
 
 
Това, което направи впечатление на екипа на Трактор.БГ и на фермера домакин бе, че това е един изключително функционален, а в същото време и много икономичен комбайн. Повече за показателите на LEXION 770 TT разговаряхме с Николай Цеков, мениджър продажби в РАПИД КБ. 
 
"Самата машина показа отлични показатели като производителност и като разход на гориво. Това, което постигнахме до момента при пшеница е разход от 2 литра на тон прибрано зърно, което е впечатляващо за нашите условия. Като същевременно страничното, което остана е около 7-8 см. При такъв начин на работа, постигаме такива резултати. Другото като концепция за спестяване на гориво е новото задвижване на сечката. Тук вече е механично, което ни дава едно спестяване от 1,5 до 2 литра на час работа."
 
 
Относно комфорта на механизатора, задвижването Terra Trac придава стабилност на машината и изглажда неравностите по терена. LEXION 770 притежава системата Jet Stream, която спомага за по-доброто обдухване на ситата и увеличава тяхната производителност. Системата Cruise Pilot от своя страна се грижи за автоматична оптимизация на скоростта на движение на комбайна и постъпващата маса към вършачния барабан в зависимост от загубите. Системата DYNAMIC COOLING позволява по-дълги интервали на обслужване на радиаторите и въздушните филтри. Централното автоматично гресиране спестява 1 час от сутрешното обслужване. Не на последно място е забележителната система CEMOS AUTOMATIC за автоматична настройка на параметрите на машината към персоналните желания, изисквания и текущите условия на терена. Всички тези екстри намаляват до голяма степен стреса върху оператора, което го прави работоспособен по-дълго време.
 
 
Николай Цеков отбеляза кои от нововъведения се оказват най-атрактивни за фермери: 
 
"Новостите, които са в машината са 4D систeмата. Външно няма как да се види, но тя работи автоматично, без комбайнерът да има грижа затова и по този начин облекчава много работата при местата с наклонени терени. Спомага да имаме по-малко загуби и по-чисто зърно в бункера. 4D систeмата е само при CLAAS, това е патент и е новост, и беше отличено с медал на Агритехника. Ако се инвестира в тях, те се изплащат в много кратки срокове и се получава много по-качествена продукция."
 
 
Специалистите от РАПИД КБ споделиха, че този род демонстрации се приемат много добре и отзивите от фермери са изключително положителни и се оценяват като много полезни. Благодарение на полевите презентации в реални условия земеделските производители, имат шанса да видят по какъв начин работят нововъведенията и, разбира се, да видят резултатите от тях директно на полето. Много важна за РАПИД е и обратната връзка с клиента по отношение представянето на машината, която те получават по време на тестовете.
 
 
Земеделецът Пенчо Пенчев, управител на земеделска кооперация „Хан Аспарух“ бе един от фермерите, присъстващи на демонстрацията.  Той сподели какви са неговите впечатленията от ненадминатия LEXION 770 TT.
 
"В момента на това поле тестваме LEXION 770. Бих казал много добри показатели, много добри данни с много добри характеристики, които показват няколко нива на оборудване във формата на копиране на терен; във формата на пълна работна ширина; във формата на оптимална скорост; във формата на оптимална височина, които съчетани заедно дават една много добра и оптимална жътва, като скорост, като честота, като ниво на терена, което оставяме и съответно като характеристики, които дават добри резултати."
 
 
Друг доволен клиент на фирма РАПИД КБ е агрономът Трендафил Василев, който работи във фирма „Агротида“, Исперих и обработва около 30 хил. дка земя. Той е горд собственик на комбайни CLAAS LEXION и сподели с нас, какво го е впечатлило в LEXION 770 TerraTrac спрямо останалите машини на пазара.
 
"Уникална машина, просто всяко голямо стопанство би трябвало да има такава. Изключителна автоматика, невероятен автопилот, автоконтур, централно смазване, просто уникална машина. Направо съм очарован, нямам думи."
 
 
РАПИД КБ отново демонстрира завидно представяне на възможностите на комбайн CLAAS LEXION 770 Terra Trac с което доказа, че е един от лидерите на пазара, гарантиращ на своите клиенти върхови технологии и персонален подход към всеки клиент, спрямо неговите изисквания и нужди.
 
Повече информация за комбайн CLAAS LEXION 770 TТ, както и за възможностите за закупуване на машини с марка CLAAS  може да получите от официалния вносител за  България Рапид КБ на телефон (02) 400 80 10 или в интернет на адрес www.claas.bg

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!