Рекорден ръст на продажбите на тракторите с марки Foton и Kioti

Рекорден ръст на продажбите на тракторите с марки Foton и Kioti

Пловдивската фирма "Петко и Иван Драганови" СД отчита сериозен ръст на продажбите след Агра 2008 на китайските трактори FOTON, които са сертифицирани по всички европейски стандарти за селскостопанска техника. За по малко от месец са продадени 30 броя от тези трактори, сподели за Трактор.БГ инж. Георги Драганов, управител на фирмата.
 
Нека припомним, че съвсем от скоро фирмата започна вносът и на моделът Foton 1254 - висок клас китайски трактор с европейски сертификат, който е оборудван с 6 цилиндров редови дизелов двигател Perkins с мощност 125 к.с.  За този модел двигател се носи славата, че е най-тихият  от произвежданите през последните години от Perkins. Оборудван е с турбо, а също и с иновационната инжекционна система Quadram, благодарение на която разходът на гориво е снижен допълнително. Този двигател има уникална нова водна помпа, която е с незавсимо охлаждане и степени на работа. Сервизните интервали за масло и филтри са на 400 моточаса.Скоростната кутия на Foton 1254 е с 16 предни и 16 задни предавки. Климатикът в кабината не е опция като при много от другите марки трактори, а е стандартно оборудване към модела.
 
От Петко и Иван Драганови СД се похвалиха още, че продажбите на трактори с марката “Kioti” също бележи ръст, като от началото на годината досега е продадено такова количеството трактори, каквото за цялата 2007 г. Клиентите на фирмата биват привлечени от превъзходните външен вид тракторите, отличните технически показатели и най–вече от 2 годишната гаранция, осигурения сервиз и резервни части. И може би най силния им коз - 20 до 30% по ниска цена спрямо конкурентите си.
 
Тракторите KIOTI са висококачествен продукт на Южна Корея и са в челните места по безаварийна работа през първите 5000 м/ч работа. Машините са универсални и са подходящи за всички свери на работа:Лозарство, овощарство, зеленчукопроизводство, животновъдство, дърводобив, строителство, транспортни и комунални услуги.

Трактор.БГ припомня, че през първият ден на Агра 2008 кукери поканени от Асоциация на българските села орисаха повечето от щандовете на изложителите за успешна година, в случаят и този на фирма "Петко и Иван Драганови" СД. Това доведе не само до рекордните посещения през 2 и 3 ден на панаира, но и до последвали значителни продажби на орисаните фирми.