REVERSIBLE 7286 - верижният колесен трактор от бъдещето

REVERSIBLE 7286 - верижният колесен трактор от бъдещето

През годините сме ставали свидетели на редица необичайни концепции за трактор. Поредното предложение идва от Франция. Механикът Венсен Пувион създаде машина с колела и вериги, като фермерът решава кое точно задвижване да използва, пише Agrarheute. 

 

Възходът на пазара на агромашини спря

 

37-годишният Пувион е инженер на индустриална механика. Той е страстен любител на земеделската техника. Любовта си към нея обяснява с това, че и дядо му, и брат му са земеделски производители. 

 

REVERSIBLE 7286 е поредният любопитен проект в портфолиото на французина. Преди няколко години той участва в разработването на самосвал от еластична стомана. 

 

„Моделът беше отличен със сребърен медал на наградите SIMA Innovation Awards“, отбелязва Пувион. Сега той е измислил нещо ново в дизайнерския си офис в Манингем, Северна Франция, близо до Кале.

 

Моята страст към създаване, изобретяване и рисуване ме вдъхнови да работя върху разработването на нов тип концепция за селскостопански трактор през последните няколко години. Два варианта на шасито в един трактор осигуряват максимално сцепление и добра маневреност”, казва той. 

 

Принципът на работа на REVERSIBLE 7286 е прост. Ако е необходимо, предното колело се повдига, така че тракторът да се движи само с помощта на двете вериги. Те предлагат огромна теглителна сила по права линия. За по-добра маневреност и избягване на наранявания, предното колело може да се спусне, което от своя страна повдига предната част на веригите. Според Пувион този подход предлага изключителна маневреност за трактор с размери: 820 см дължина, 380 см височина и 350 см ширина.

 

REVERSIBLE 7286 се движи с и без кабина

Задвижването на трактора се осигурява от двигатели с мощност между 400 и 800 к.с. и две независими, електронно контролирани безстепенни трансмисии. Те също така служат като спирачки за управление на лентовите устройства. Кабината може да се върти на 360 градуса, за да може машината да се използва и в двете посоки. Пувион е предвидил тракторът да може да се използва без кабина и да се движи автономно

Добави коментар