РИМЕКС с редица премиери на селскостопанска техника на АГРА 2012

РИМЕКС с редица премиери на селскостопанска техника на АГРА 2012

 

Фирма Римекс 1 Холдинг ЕАД ще представи редица премиери на селскостопанска техника по време на тазгодишното изложение АГРА 2012, което започва на 6-и Март в Пловдив.

 

На щанда на фирмата ще бъдат представени последните технологични нововъведения при марките CASE IH, Vaderstad, Kverneland, Tecnoma, Annaburger и Merlo.

 

Римекс ще представи комбайнът Axial Flow 9230 от новата серия 230 на CASE IH, оборудван със състемата SCR (Selective Catalytic Reduction), която отговаря на еко-нормите на ЕС -  TIER 4. Axial Flow 9230 е най-голямият сред 6-те нови модела разделени в 2 серии 130 и 230 с максимална мощност от 295 к.с. до 571 к.с.

 

С усъвършенстваните разтоварващи системи, новите комбайни Axial-Flow Серия 30 могат да намалят времето за разтоварване с цели 40 %. Скоростта на разтоварване се увеличава от 109.2 до 116.5 литра в секунда за 6130 и 7130; 116.5 до 145.6 литра в секунда при 7230 и 8230; докато 9230 скача от 116.5 до впечатляващите 163.8 литра в секунда. В допълнение, новото независимо управление на напречния шнек дава на операторите повече гъвкавост по време на производствения процес.


Получавате комбайн, който работи плавно и реагира бързо на бързо променящите се условия при тежката жътва. Шест изцяло нови модела на комбайните Axial-Flow предлагат средно по 10 % икономии и пълно съответствие на Tier 4A стандартите, както и удължени интервали за обслужване и минимална ежедневна поддръжка. Опростената и надеждна конструкция на Axial-Flow, с по-малко движещи се части, направи най-късите „прозорци” по време на жътвата – ден след ден – сезон след сезон вече 35 години.
Цялата системата при новите новите комбайни Axial Flow е разработена да сведе до минимум нараняванията на зърната от подаването до очиставането им. Нежното овършаване зърно-в-зърно е отличителния знак на дизайна Axial-Flow.
Това е съответствие без компромиси!

 

Новите трактори от серията Magnum и Stieger/Quadtrac на CASE IH, чийто двигатели са оборудвани с технологията Efficient Power.
Резултатите от тестовете на полето показват, че могат да бъдат спестени повече от 10 % гориво в сравнение с предишното поколение трактори Tier 3. В същото време тази система повишава мощността и намалява времето за реакция на двигателя.

Част от тази система е и катализатор за отработване на изгорелите газове SCR (Selective Catalytic Reduction), който спомага за покриване на TIER 4 изискванията за вредни емисии. Системата за Селективна каталитична редукция (SCR) представлява най-доброто достижение при високомощностните селскостопански машини за 2011 г. Важен момент при системата е, че SCR технологията не връща отработените газове обратно в двигателя както при конкурентните производители. SCR работи отделно от двигателя, като преди да постъпят в катализатора изгорелите газове биват третирани с AdBlue (воден разтвор с 32% урея) и след това биват до обработени в катализатора.


Предимствата на SCR системата са:
Намаляване разхода на гориво с до 12% в сравнение с тракторите използващи EGR (система за рециркулация на отработени газове). При EGR системата отработените газове се връщат обратно в горивната камера на двигателя за доизгаряне на вредните емисии. От това следва, че трактора има нужда от по-голям охлаждащ пакет и повече ресурс, който черпи от двигателя с цел да охлади газовете до определена температура за да могат те да постъпят в двигателя отново. Друг минус на двигателите с EGR система за обработка на изгорели газове е по-високия разход на гориво идващ от това, че горивото се смесва с голям процент изгорели газове, а не със чист въздух при което се губи от ефективната мощност на двигателя. Двигателя работи с оптималната си температура дори и при много тежки натоварвания.  Повишаване ефективната (реалната) мощност на двигателя с 15% благодарение на това, че изгорелите газове се обработват извън двигателя, а не в горивната камера както при Tier 3 двигателите. Увеличаването на сервизните интервали (смяна на маслото) поради това, че в маслото попада значително по-малко количество сажди и то остава „чисто” по-дълго време.

 

Друго предимство на тракторите е и системата за автоматичен контрол на производителността (АРМ), която спестява до 24% гориво благодарение правилното синхронизиране на трансмисията с двигателя. Тя е приложима както при работни, така и при транспортни операции. Независимо от теглената машина докато е активирана АРМ системата операторът единствено трябва да избере желаната постъпателна скорост.


В рамките на специализирания форум от „Римекс” ще насочат вниманието на фермерите и към тракторите от сериите JX, Maxxum и Puma, за които фирмата предлага изключително добри условия за закупуването им в пакет с прикачен инвентар Kverneland.


Своя дебют ще направи и новата сеялка Tempo за пролетни култури на Vaderstad. За пръв път тази сеялка беше показана на изложенито Агритехника в Хановер и сега е втората й премиера за Европа. С Tempo изсяването може да бъде извършено с висока скорост, като това не влияе на прецизността и точността. Сърцето на Tempo е дозиращият механизъм Gilstring, който има голяма точност при висока скорост, комбинирана с минимална чувствителност на вибрации и наклони по полето. Тайната за постигането на това, е да се контролира движението на семето през целият му път. От бункера до почвата. Tempo от друга страна, използва налягането от дозиращият апарат, за да “изстреля” семето през късата и права тръба. Vaderstad нарича тази технология Power Shoot. Бързото преминаване на семената, намалява подскоците. Това, заедно с формата на тръбата осигурява голяма прецизност, дори и при висока скорост, като вибрациите и наклоните не оказват влияние.

 


Tempo се предлага в 6 и 8 редова версия с обем на бункерите 70 л. Сгъваема, с транспортна ширина 3 м и натиск на изсяващия апарат до 325 кг. Хидравличното сгъване, бункерите за микрогранули и торовнасянето са опции.
По отношение на прикачния инвентар ще може да се види сеялка Vaderstad RDA 600S, стърнищен култиватор Top Down , култиватор Vaderstad Carrier 820.


Римекс ще представи и пръскачките Tecnoma, марката е вече добре известна и на българския пазар, само за 2011 година има увеличение на поръчките от страна на клиентите с над 30% в сравнение с 2010г. Самоходните пръскачки Tecnoma могат да се използват при различни култури: пшеница, рапица, ечемик, царевица, слънчоглед и др. Машините работят със скорост на движение 28 км/ч с размах на щангите до 42 метра. Средната производителност е около 360 дка/час и се определя от захвата и скоростта. Друго основно предимство на пръскачката е големият просвет от 1.10-1.80 м, който позволява да се пръска и в напреднала фаза от растежа на растенията.


Специализираните ремаркета за животновъдство Annaburger и телескопичните товарачи Merlo, също ще бъдат част от машините, които ще представим на панаира.