Ростсельмаш похвали дистрибутора си - Бултрекс

Ростсельмаш похвали дистрибутора си - Бултрекс

Руският гигант, производител на селскостопанска техника - Ростсельмаш, публикува прес-съобщение, в което похвалва дистрибутора си в България - Фирма Бултрекс ЕООД, гр. Левски.

В прес-съобщението на компанията се казва, че още в самото начало на представянето на новия зърнокомбайн Ростсельмаш ACROS 530 в България, са продадени 5 комбайна, 1 от които в първия ден на Добричкото изложение, а другите 4 по заявка веднага след това.

Както Tractor.BG писа миналата седмица, първия комбайн бе закупен от земеделската кооперация "Калакоч -92" в Поповското село Ковачевец, където традиционно се отглеждат площи със слънчоглед и пшеница, а в последните 2 години значително нарастват и площите с рапица. Председателят на кооперацията съобщи, че изключително доволен от съотношението технически характеристики/цена/възвръщаемост на инвестицията.

От Руската компания казват, че са доволни от старта в представянето на новия комбайн ACROS 530, и че от началото на тази година БУЛТРЕКС са продали 29 нови комбайна, което представлява 49% от общия обем продадени нови комбайни в България. Предвид липсата на субсидиращи финансирания от страна на ЕС към момента, обемът на продажбите е повече от задоволителен, добавят от Ростсельмаш.

В съобщението на Руската компания се казва още, че след стартирането на Оперативната Програма на ЕС за развитие на селските райони, се очаква рязък скок в продажбите на комбайните на фирмата. Голямо значение за това имат сертификатите за безопасност и съответствие с Европейските норми, които Ростсельмаш получава от Центъра за изпитване на земеделска техника в Чехия.

По думите на Иван Попов - Търговски директор на Бултрекс, новият комбайн ACROS 530 не отстъпва по технически данни на последните си аналози западни модели зърнокомбайни, а цената му представлява истински интерес за фермерите.

По данни на Tractor.BG от 2004 г. до сега в България са продадени над 150 комбайна Ростсельмаш, като наравно с ДОН 1500 Б, се наложи сред родните зърнопроизводители и по-новия модел VECTOR. Към момента съотношението в продажбите на ДОН 1500Б и Vector е 50/50%.

вижте пълни технически данни и снимки на новия ACROS 530