Rostselmash започва продажба на нов вид земеделска техника

  • 15.09.2021 5:58
  • 1324
  • 0
  • Новини
Rostselmash започва продажба на нов вид земеделска техника

Руския гигант Rostselmash започва продажба на нови видове земеделска техника, след като придоби канадската фирма Ezee-On Manufacturing. Трактор.БГ писа за намеренията на най-големия производител на комбайни в Русия да купи завод за производство на едра земеделска техника още през 2008-а година.

 

В разширената продуктова гама вече ще влизат въдушен тип прикачни сеялки за големи стопанства, култиваторни комплекси, чизелни плугове  с работна ширина над 7 метра, както и челни товарачи за трактори.

 

Акцент през 2012-а година ще е новия сеитбен комплекс VERSATILE, който е предназначени за зърнопроизводителите с големи земеделски площи.

 

Маркетинг директора на Ростсельмаш Заур Дышеков, заяви че новия сеитбен комлекс е много лесен за работа, настройки и обслужване. В същото време работи с изключителна прецизност и има рекордна производителност.

 

През 2008-а година Ростселмаш стана мажоритарен собственик на канадския производител на трактори Buhler. За да придобие 80% от акциите, тогава новият собственик започна да изплаща 143,3 млн. долара в течение до 2013-а година.

 

Преговорите с канадската компания Buhler започват в началото на 2007 г., а окончателната договорка за покупката става факт през лятото. Buhler Industries Inc. произвежда трактори с мощност 290-535 к. с. Основен акционер в дружеството е Джон Бюлер, притежаващ 78% от акциите.

Канадскто предприятие произвежда трактори, проектирани за модерните ферми. Серията трактори Buhler - Versatile High Horsepower (HHT) - универсални мощни трактори със задвижване на 4-те колела (4WD) бе създадена в отговор на нарастващите селскостопански нужди за обработка на по-голяма площ и наличие на повече мощност. Изцяло проектиран с компоненти с висока товароносимост, серията ННТ 4WD се предлага във варианти с 435, 485 и 535 конски сили. Шасито е изработено от дебел стоманен лист за да се осигури структурната здравина на трактора при екстремни условия. Излизащите извън шасито видещи оси с планетарен редуктор с нов тип 24-болтово закрепване на колелата и стандартни двойни колела осигуряват ефективно предаване на въртящия момент. Носещия лагер в точката на завъртане е вече с 60% по-голям в сравнение с предходните модели.Още тогава специалисти в бранша заявиха, че покупката на завод, произвеждащ "тежки" машини за обработка на почвата, е съвсем логична стъпка в развитието на "Ростселмаш". Този клас трактори допълват високопроизводителните мощни комбайни "Дон", Vector и Acros. По този начин "Ростселмаш" ще може по-пълно да отговори на нуждите на зърнопроизводителите, като покрие целия производствен цикъл - от обработката на почвата и сеитбата до прибирането на реколтата.

 

© 2012 Трактор.БГ