Rostselmash започва продажба на нов вид земеделска техника

Rostselmash започва продажба на нов вид земеделска техника

Руския гигант Rostselmash започва продажба на нови видове земеделска техника, след като придоби канадската фирма Ezee-On Manufacturing. Трактор.БГ писа за намеренията на най-големия производител на комбайни в Русия да купи завод за производство на едра земеделска техника още през 2008-а година.

 

В разширената продуктова гама вече ще влизат въдушен тип прикачни сеялки за големи стопанства, култиваторни комплекси, чизелни плугове  с работна ширина над 7 метра, както и челни товарачи за трактори.

 

Акцент през 2012-а година ще е новия сеитбен комплекс VERSATILE, който е предназначени за зърнопроизводителите с големи земеделски площи.

 

Маркетинг директора на Ростсельмаш Заур Дышеков, заяви че новия сеитбен комлекс е много лесен за работа, настройки и обслужване. В същото време работи с изключителна прецизност и има рекордна производителност.

 

През 2008-а година Ростселмаш стана мажоритарен собственик на канадския производител на трактори Buhler. За да придобие 80% от акциите, тогава новият собственик започна да изплаща 143,3 млн. долара в течение до 2013-а година.

 

Преговорите с канадската компания Buhler започват в началото на 2007 г., а окончателната договорка за покупката става факт през лятото. Buhler Industries Inc. произвежда трактори с мощност 290-535 к. с. Основен акционер в дружеството е Джон Бюлер, притежаващ 78% от акциите.

Канадскто предприятие произвежда трактори, проектирани за модерните ферми. Серията трактори Buhler - Versatile High Horsepower (HHT) - универсални мощни трактори със задвижване на 4-те колела (4WD) бе създадена в отговор на нарастващите селскостопански нужди за обработка на по-голяма площ и наличие на повече мощност. Изцяло проектиран с компоненти с висока товароносимост, серията ННТ 4WD се предлага във варианти с 435, 485 и 535 конски сили. Шасито е изработено от дебел стоманен лист за да се осигури структурната здравина на трактора при екстремни условия. Излизащите извън шасито видещи оси с планетарен редуктор с нов тип 24-болтово закрепване на колелата и стандартни двойни колела осигуряват ефективно предаване на въртящия момент. Носещия лагер в точката на завъртане е вече с 60% по-голям в сравнение с предходните модели.



Още тогава специалисти в бранша заявиха, че покупката на завод, произвеждащ "тежки" машини за обработка на почвата, е съвсем логична стъпка в развитието на "Ростселмаш". Този клас трактори допълват високопроизводителните мощни комбайни "Дон", Vector и Acros. По този начин "Ростселмаш" ще може по-пълно да отговори на нуждите на зърнопроизводителите, като покрие целия производствен цикъл - от обработката на почвата и сеитбата до прибирането на реколтата.

 

© 2012 Трактор.БГ