Ръст на инвестициите в нова агротехника през 2011г. прогнозира Председателят на БАТА

Ръст на инвестициите в  нова агротехника през 2011г. прогнозира Председателят на БАТА

 

Ръст на инвестициите в  нова агротехника през 2011г. прогнозира Председателят на БАТА, Христофор Бунарджиев.

 

Пред репортер на Трактор.БГ Председателят на УС на Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА) - Христофор Бунарджиев, заяви че се очаква през 2011 г. ръст на инвестициите в нова селскостопанска техника от страна на земеделските производители.

 

Поради добрите изкупни цени на зърното тази година, както и заради сравнително добрите добиви, Бунарджиев прогнозира, че през следващата година ще постъпят около 200 млн. евро допълнителни инвестиции в нова селскостопанска механизация.

 

Това би бил съвсем нормален и печеливш ход от страна на земеделските производители, които имат европейски практики и желаят да инвестират още за да подобрят своята конкурентоспособност, категоричен е Бунарджиев. Подобна инвестиция в производствена техника е необходима и уместна след подобна печеливша година, още повече, че реколта като тази няма да има всяка година, твърди добавя Председателят на БАТА.

 

Изпълнителният директор на БАТА е убеден, че земеделските стопани ще направят правилния избор, ако инвестират в селскостопанска техника, а по този начин инвестират и в трайна конкурентоспособност.

 

 

© 2010 tractor.bg