Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Ръст на инвестициите в нова агротехника през 2011г. прогнозира Председателят на БАТА

Ръст на инвестициите в  нова агротехника през 2011г. прогнозира Председателят на БАТА

© 2010 tractor.bg Христофор Бунарджиев - Председател на УС на БАТА

 

Ръст на инвестициите в  нова агротехника през 2011г. прогнозира Председателят на БАТА, Христофор Бунарджиев.

 

Пред репортер на Трактор.БГ Председателят на УС на Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА) - Христофор Бунарджиев, заяви че се очаква през 2011 г. ръст на инвестициите в нова селскостопанска техника от страна на земеделските производители.

 

Поради добрите изкупни цени на зърното тази година, както и заради сравнително добрите добиви, Бунарджиев прогнозира, че през следващата година ще постъпят около 200 млн. евро допълнителни инвестиции в нова селскостопанска механизация.

 

Това би бил съвсем нормален и печеливш ход от страна на земеделските производители, които имат европейски практики и желаят да инвестират още за да подобрят своята конкурентоспособност, категоричен е Бунарджиев. Подобна инвестиция в производствена техника е необходима и уместна след подобна печеливша година, още повече, че реколта като тази няма да има всяка година, твърди добавя Председателят на БАТА.

 

Изпълнителният директор на БАТА е убеден, че земеделските стопани ще направят правилния избор, ако инвестират в селскостопанска техника, а по този начин инвестират и в трайна конкурентоспособност.

 

 

© 2010 tractor.bg

 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug