Руснаци измислиха своя версия на екологичен трактор с метан - Агромаш 85 ТК

Руснаци измислиха своя версия на екологичен трактор с метан - Агромаш 85 ТК

 

Руски инженери измислиха своя версия на екологичен трактор с метан - Агромаш 85 ТК. Според тях това е и най-екологичният трактор в Света. По вид, руската машина няма красив дизайн, както подбните модели, задвижвани с природен газ и метан, които през последните 2 години представиха от New Holland и Steyr.

 

При новият трактор на метан - Агромаш 85 ТК, управлението на горивната система е посредство микропроцесор, който опитмизира разхода на гориво и увеличава ефективната мощност, която е макс.85 к.с. Микропроцесорът измерва в реално време оборотите на коляновия вал, както и количеството газ, която постъпва в горивните камери, след което регулира работата на двигателя.

 

Надеждите на конструкторите са този трактор да влезе в масова употреба, както в земеделието, така и в комуналните стопанства. Предвид ниската цена на горивото в Русия, от сектора на машиностроенето очакват добър старт на продажбите.

 

За разлика от New Holland и Steyr ( *на снимките горе ), при новият руски трактор задвижван с метан, газовите бутилки са разположени на опасно място - в горната част на кабината, както и не са защитени добре при евентуално преобръщане или взрив.

 

трактори на метан