С три нови модела CLAAS разшири продуктовата си гама при страничните сеносъбирачи

С три нови модела CLAAS разшири продуктовата си гама при страничните сеносъбирачи
С три нови модела CLAAS разшири продуктовата си гама при двуроторните странични сеносъбирачки, които представляват интерес преди всички за предприятия със собствена механизация. Моделите LINER 1600 и 1600 TWIN са наследници на утвърдения LINER 1250. Високопроизводителният LINER 1700 допълва продуктовата гама машини с големи работни широчини. Сега вече CLAAS предлага в този сегмент седем различни модела за всички нужди.
 
 
Обслужването е лесно и удобно без терминал, посредством уредите за управление на трактора. Главният колесник на двете по-малки машини е преместен от средна позиция по-назад. Така вече всички машини разполагат с висока рамка и външно разположени сгъваеми цилиндри. Това дава възможност за голяма височина на повдигане над 50 см и по този начин гарантира стабилна позиция при движение по шосе или по склон. Максималната скорост за движение по шосе е до 50 км/ч. 
 
Сърцевината – кардановото окачване  
Сърцевината на новата странична сеносъбирачка LINER е иновативното прикачно карданово окачване на роторите. Всеки ротор е окачен самостоятелно и може във всички посоки свободно да се напасва към почвата. Сферична става в предната част прави възможна много голямата подвижност на цялото роторно тяло, така че машината по всяко време оптимално се нагажда към контура на почвата. Роторните колесници на новите модели са свободно подвижни, което възпрепятства нежелано триене на колелетата, дори при тесни завои. Обемният главен колесник също така допринася за много добрата стабилност по склонове на сеносъбирачката. По желание LINER 1700 може да се достави с колесник с 6 колелета.
 
 
Постоянно смазана трансмисия на сеносъбирачката
Всичките три нови модела LINER работят с постоянно смазан, херметически затворен корпус на сеносъбирачката. Той се отличава с просто отвеждане на мощността през външно разположени карданови валове, големи интервали на смазване от 250 ч. и нови, стабилни разпределителни кутии. Всеки ротор е индивидуално защитен от ексцентриков съединител. CLAAS LINER 1600 и 1600 TWIN имат работна широчина 6,20 м. съотв. 6,90 м. и работят с най-малките възможни ротори с диаметър 2,90 м. Единадесетте зъбчати рамена са свързани здраво с корпуса. Една предварително извита точка на връзката към корпуса защитава в случай на сблъсък от по-големи поражения. CLAAS LINER 1700 предлага работна широчина 6,60 м. Роторите му са с малко по-голям диаметър от тези на моделите 1600 серия – 3,20 м. Другото различно при него е закрепването на зъбците PROFIX, което гарантира при новия LINER 1700 стабилно и износоустойчиво разположение на зъбчатите рамена в корпуса на сеносъбирачката. Зъбчатите рамена са обезопасени с проста скоба и в случай на нужда лесно могат да бъдат сменени. 
 
Чисто събиране на фуража без замърсяване
И трите нови модела са снабдени със зъбци с двойни ъгли – разработка на  CLAAS, която се използва успешно вече над 15 години при всички сеносъбирачки. Специалната им форма гарантира постоянния им захват, както и щадящата им надеждна работа при всякакви работни условия. По този начин се захващат дори големи количества силаж и силно се редуцира замърсяването на силажа. 
 
 
Лесен транспорт
В транспортно положение всички нови модели са с височина под 4 м., без да се налага свалянето на зъбчатите рамена. Защитното покривало на сеносъбирачката се спуска при LINER 1700 чрез паралелограма автоматично в транспортно положение или опционално може да се сгъне хидравлично. И за двата модела от серията 1600 може опционално да се поръча хидравлично сгъваемо покривало, а за 1600 TWIN се предлага и допълнително второ покривало, което се използва при режим на двойно сеносъбиране.
 
 
В допълнение и трите модела предлагат множество допълнителни екстри, улесняващи боравенето с машината. Към тях спадат широк и стабилен опорен крак, дроселен вентил за настройка на скоростта на спускане и клапанен блок за регулиране на изместването от предния към задния ротор при повдигане или спускане. 
 
Новите модели LINER 1600, 1600 TWIN и 170 могат да се доставят от 2017 г. 
 
Сеносъбирачките LINER, както и всички останали продукти на CLAAS, може да закупите от официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10. 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!