Same Deutz Fahr официално опроверга информацията за придобиване от KUBOTA

Same Deutz Fahr официално опроверга информацията за придобиване от KUBOTA

SAME DEUTZ-FAHR (SDF), един от водещите производители в света на трактори, комбайни, дизелови двигатели и земеделска техника  отговори официално на последните слухове, публикувани в редица европейски сайтове  по отношение на това, че японската корпорация Kubota възнамерява да закупи Групата.

 

SAME DEUTZ FAHR отричат д има такива преговори в ход и добавят, че никога не е имало контакт между SDF и Kubota в това отношение.


"Ние сме решени да следваме стратегията си за растеж, който изисква от нас да останем независима компания и да продължим разработването на нови продукти и разширяването на нови пазари, чрез съвместни предприятия и придобивания", казва Лодовико Бусолати, главен изпълнителен директор на SAME Deutz-Fahr.SAME Deutz-Fahr (SDF) е един от водещите световни производители на земеделска техника в Европа. Продуктите на компанията са  продавани в цял свят под марките DEUTZ-FAHR, Lamborghini, HÜRLIMANN и Gregoire.

 


Групата произвежда трактори с мощност от 30 до 300 к.с. и комбайни с мощност от 100 до 400 к.с.. SDF има над 2800 служители в цял свят и притежава повече от 25% от акциите на DEUTZ AG, един от най-големите независими производители на дизелови двигатели, листвана на Франкфуртската фондова борса.


© 2012 Трактор.БГ