Same Deutz Fahr представят новия си трактор TTV 7.260 със соларен панел на изложението EIMA

Same Deutz Fahr представят новия си трактор TTV 7.260 със соларен панел на изложението EIMA

Това е първия трактор на Deutz Fahr, който отговаря на Tier IVi от стандартите за борба с вредни емисии. Тракторът TTV 7.260 е оборудван с 6 цилиндров дизелов двигател Deutz TCD с common rail инжекционна система.

За отработване на вредните газове, тракторът използва технологията на селективна каталитична редукция SCR, намираща широко приложение напоследък в селското стопанство.Особеност при новия трактор на Deutz Fahr e, че така необходимия воден разтвор на урея, известен с търговското име AdBlue, се съхранява в отделен резервоар, вграден в основния дизелов резервоар. Капацитетът му е 50 л, достатъчни за около 10 часа работа.

 

С използаване на SCR технологията в своя нов трактор, Deutz Fahr очертава посоката, която възнамерява да предприеме за в бъдеще по отношение на двигателите, които разработва. SCR технологията все пак има някои основни предимства – най-вече, че не възпрепятства работата на двигателя и намалява разхода на гориво с близо 8%, твърдят от компанията. За трансмисията Same Deutz Fahr са избрали да използват същата версия използвана от компанията при трактора модел 630 TTV с мощност 203 к.с., а именно ZF S-Matic – комбинация от хидравлични и механични предавки.

 

Най-интересната особеност на TTV 7.260 се намира над кабината – соларен панел с размер от 0,6 кв.м, който произвежда достатъчно електрическа енергия, за да облекчи работата на климатичната система, а когато трактора е паркиран на слънце, системата предотвратява прегряването без да е необходимо да работи двигателя.



Очаква се TTV 7.260 да излезе на пазара през пролетта. Цената все още е неизвестна.


© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!