Same подобри най-продавания си трактор, модела Iron 220

Same подобри най-продавания си трактор, модела Iron 220

Най-продаваният трактор на Same – Iron 220, вече получи някои съществени подобрения, в това число новата кабина S-Class, която поставя нови стандарти по отношение комфорта на оператора, ергономичен дизайн и разбира се съответствие с нормите за опазване на околната среда.

Отличаващо при новия Iron 220 е че е мощен, надежден и лесен за управление и проправя своя път стремглаво нагоре към по-високата категория трактори с мощност над 200 к.с. Както Iron 190, така и Iron 220 е разработен за работа в екстремни условия и е идеалната машина за средни и големи земеделски стопанства.

Iron 220 e оборудван с шест цилиндров турбо дизел двигател. Благодарение на иновативната common rail система за впръскване със седем дюзи и електронното управление на двигателя, машината отговаря на Tier III от изискванията за борба с вредните емисии. Също така тракторът може да работи и с чист биодизел B100.

Двигателят е съвременен пример за новаторски двигател с максимална мощност от 220 к.с./ 162 kW, работен обем от 7 146 куб. см, високи стойности на постоянния въртящ момент и в комбинация с ниската консумация на гориво.

Powershift трансмисията е с 12 скорости и три режима – Creeper, Work, Transport. Трансмисията е оптимизирана, за да отговаря и на най-тежкия режим на работа. Смяната на предавките се извършва последователно чрез натискане на бутон в зависимост от натоварването на двигателя и скоростта. При работа с Creeper, операторът има на разположение 33 предни и задни скорости, от които 24 се управляват директно с избиране на един бутон. При режим Work скоростите варират от 2 км/ч до 19 км/ч. А максималната скоросто в зависимост от размера на гумите е 40-50 км/ч. При скорост от 50 км/ч оборотите в минута са 1767, а при максимална скорост от 40км/ч – 1700 об/мин.

Иновативните характеристики на новия трактор включват Powershuttle хидравлична система и SDS система, която позволява да се запаметят като информация последователно извършените операции с цел задачите да се повторят. Хидравличната система при новия Iron 220 също е обновена като предлага 5 задни електронно управляеми клапани и два за предната навесна система.

За допълнителната безопасност и комфорта на оператора, SAME използва спирачна система от типа, използван в автомобилостроенето. Серво спирачките представят оптимално представяне само при леко докосване на педала, а електронната ръчна спирачка гарантира максимална безопасност при спиране и паркиране дори при стръмни терени.

 

© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!