СД Драганови показва най-новото от Zanon на Агра 2013

СД Драганови показва най-новото от Zanon на Агра 2013

СД Драганови, съвместно със Zanon, ще покажат най-новото от италианския производител на специализираното селскостопанско изложение Агра 2013.

Акцентът ще бъде поставен върху шредерите за треви и клони, като освен познатите модели, за първи път в България ще бъде показана и най-тежката серия горски мулчери с модела TF/DT за раздробяване на дървета с дебелина 300 мм.

В рамките на изложението ще бъдат показани 2 от моделите, излезли в края на миналата година – усилен среден в серия TFG и серията ТРЕ с голямо странично изместване от 90 см.

Новост за България също така ще бъдат тежките продълбочители RP30/7 със седем органа, работна широчина 300 см и маса от 1750 кг. В задния край на машината е разположен двоен зъбчат ролер, който раздробява буците и подравнява почвата. Има възможност за хидравлично регулиране на дълбочината на работа на рогата.

Ще бъде отделено внимание на новите електронни продукти за селското стопанство Zanon Electronic system. Това са инструменти предимно за резитба, бране и връзване, задвижвани от акумулаторни батерии. Ще бъде показана и добре позната вече електрическа ножица Zanon Fox, като сега допълнение към нея е електрическият трион RINO 10, монтиран на телескопичен прът.

Най-голямо внимание ще бъде отделено на машината за връзване - модел ZL500, който ще намира приложение при връзването на лозя, в разсадници или интензивно гледани овощни грaдини. Работи със скорост на връзване над 60 бр. на минути. Използва три вида тел за връзване. Единият модел е биологично разградима за 8-10 месеца. В зависимост от вида на клона за връзване, машината може да прави 3, 7 или 11 възела. Може да се използва при всякакви метеорологични условия (до -8 ° C). Ергономично машината за връзване е специално проектирана така, че да намалява умората при дълга експлоатация. Батерията позволява работа повече от един ден или 13000 връзвания.