СД Драганови взе участие в годишната среща на европейските дилъри на тракторите KIOTI във Франция

СД Драганови взе участие в годишната среща на европейските дилъри на тракторите KIOTI  във Франция

СД Драганови, официален вносител на тракторите KIOTI за България взе участие в годишната среща на европейските представителства на компанията KIOTI. На събитието присъстваха дилъри от 27 страни в Европа, които се запознаха с

На среща взеха участие 27 страни, които се запознаха с тенденциите в продажбите на марката на европейския пазар. Компанията представи пред своите дилъри и отчет на дейността на европейския център на тракторите KIOTI базиран в Холандия.

От компанията изказаха задоволство, че 2011 година е била изключителна добра за корейският производителя DAEDONG - KIOTI. Отчетен е ръст на производството и продажбите с 34% както на вътрешния, така и на външния пазар. Повече от половината годишна продукция на завода е предназначена за износ, като 56% от него е предназначен за Северна Америка ( с продадени трактори близо 10000 бр. за последната година). Делът в продажбите на  европейския пазар възлиза на  20% , с продадени близо 2600 трактора, като ръстът в продажбите през 2011 г. за Европа е над  37%, с очакван положителен тренд и през  2012 година с  близо 20%.

На срещата стана ясно, че базираната в Холандия KIOTI Европа складова база през 2010 набира скорост и тя ще продължи да подпомага на 100 % всички свои дистрибутори с трактори, гуми, челни товарачи, предни навесни системи, оборудване и аксесоари.

-

Събитието продължи с представяне на новите модели трактори KIOTI. Компанията представи за първи път пред своите дилъри субкомпактният трактор CS 2610.Той е предназначен за като професионална версия за косене и подържана на паркове и градини или комунална техника, като може да бъде оборудван със средна косачка, челен товарач, колектор за събиране на тревата, кабина, прикачни четки за метене, гуми за трева или индустриални,и др.

На срещата бе презентирана и  Подобрена версия на най-продаваният за 2012 в България трактор KIOTI RX6010. Новото в трактора е трансмисия от типа "power shuttle" - много дисков съединител в масло с електронно хидравлично управление, която увеличава многократно пробега на машината а също така и подобрена управляемост и маневреност както челен товарач или работа в тесни участъци.

Срещата завърши с дискусия и обмяна на опит между дилърите, които за финал се снимаха и за обща снимка, която да запечата ползотворното събитие.