Сделка на годината: New Bloom Winery купи нови 2000 дка лозя

Избата от Съединение разширява портфолиото си с традиционни български сортове

Сделка на годината: New Bloom Winery купи нови 2000 дка лозя

Избата от град Съединение New Bloom Winery инвестира в нови 2000 дка лозя, с което увеличава собствените си лозови масиви на 8000 дка. Това се очертава като най-мащабната инвестиция на винения пазар за тази година и нарежда производителя сред най-големите в Тракия. 

 

Новите декари граничат с наличните вече в района на село Правище. В момента на новозакупените терени има от сортовете Мавруд, Мускат Отонел, Рубин и Сира, което обогатява портфолиото на New Bloom Winery, позната на пазара със сериите вина Verano Azur, PIXELS и Face 2 Face. 

 

„Радваме се, че успяхме да реализираме подобна мащабна инвестиция и то в труден период за българските изби. Така изпълняваме и поетия ангажимент да увеличим собствените лозови масиви с 30% от 2017 г., когато представихме новата си корпоративна идентичност“, коментират от винарната в Съединение. 

 

„Работата с доказано собствени масиви е залог за осигуряване на качествено вино, а и избата се обогатява с два традиционни български сорта като Мавруд и Рубин, което носи повече познание за екипа и е изключително ценно“, обобщи главният енолог Владимир Влъчков. 

 

Досега New Bloom Winery се отличаваше с интересните немски сортове Дорнфелдер и Регент, които се превърнаха в нейна визитна картичка. Винарната първа ги засади в тероара на Тракийската низина и това се оказа печеливш ход, тъй като дават чудесни резултати. Освен тях избата работи и с други 10 сорта, сред които Шардоне, Совиньон блан, Сира, Каберне Совиньон, Мерло. 

 

„Определено виждаме повишаване на винената култура и засилен интерес към нови винени региони и сортове. Тук важна роля изиграха и самите производители. Те, като в това число включваме и нашата изба, трябва да продължат да полагат всички усилия, за да правят вкусни, балансирани вина в подходящо съотношение цена-качество“, допълват експертите. 

 

Списъкът с медали за вината на New Bloom Winery е дълъг. Тази година червеното вино, превърнало се в емблема на New Bloom Winery – Face 2 Face (F2F) Дорнфелдер, получи златно отличие от международното изложение Vinalies Internationales 2021. Избата добави и други три сребърни отличия от Франция и още пет от Concours Mondial de Bruxelles. 

 

През годините техният Совиньон блан Face 2 Face се нареди сред най-добрите в света на Lоѕ Аngеlеѕ Іntеrnаtіоnаl Wіnе Соmреtіtіоn, където бе определен за Best of Class. PIXELS Глера пък намери място на страниците на американския Washington Post за най-разхлаждащите вина за лятото. 


 

Информация за „Агрион“ може да намерите на www.agrion.bg0800 111 66 или във всеки офис на дружеството в цялата страна.