Селскостопанска техника ще покажат в Деня на пшеницата на 29 май

Селскостопанска техника ще покажат в Деня на пшеницата на 29 май

На 29 май от 10 часа в стопанския двор на кооперация „Изгрев 93” в свищовското село Царевец ще се проведе традиционният ден на пшеницата. Това съобщи за Фермер.БГ Ганчо Ламбев, домакин на събитието и председател на кооперацията. Събитието се организира от Регионалния съюз на земеделските кооперации в Свищов.

По традиция ще бъдат показани различни сортове пшеница, които се отглеждат в региона. Освен това ще бъдат представени и няколко нови сорта, селектирани от проф. Йордан Панайотов.

В деня на пшеницата няколко български фирми ще представят и селскостопанска техника. Сред тях са добре познатите „Бултрекс” (Левски) и СД „Стойчеви” (Добрич), както и други фирми за техника и производство на торове и смески.

На събитието ще присъстват и фермери от румънските градове Александрия и Гюргево във връзка с реализирането на трансграничен проект за обмяна на опит между България и северната ни съседка. До момента по проекта са организирани две срещи на български с румънски земеделци – съответно в градовете Александрия и Гюргево.

Медийни партньори на събитието са интернет порталтът Трактор.БГ и Социалната мрежа на българските фермери Фермер.БГ.

източник: Фермер.БГ