Сеялка Vaderstad Tempo - висока прецизност и бързина на сеитбата в едно (ВИДЕО)

Сеялка Vaderstad Tempo - висока прецизност и бързина на сеитбата в едно (ВИДЕО)

Тайтън Машинъри България АД  вече предлага за българските си клиенти най-голямата сеялка за окопни култури на Vaderstad – Tempo R. Машината, заедно с всички новости при сеялките Tempo, беше представена на АГРА 2014. Това е най-голямата сеялка за окопни култури с твърда рама в момента и тя може да бъде от 4 до 12 реда.

Тази машина е със стандартно оборудване – с бункер за семена и дозиращ апарат, при който семето се изстрелва в почвата и се използва въздух под налягане, за да се изстрелват семената в почвата.

 

Vaderstad предлага три различни модела на сеялката Tempo - едната е Tempo Тнавесен вариант на сеялката; Tempo F – сгъваема сеялка с 3 м. транспортна ширина в прикачен вариант, както и Tempo R, която е навесна като Tempo T, но с твърда рама.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:



Също така машината се предлага с различни междуредови разстояния, като в България е 70 см и най-големият вариант е с 1 метър междуредово разстояние.

Миналата година
Vaderstad постигна рекорд в Украйна – с 8-редова сеялка бяха засети 2120 дка царевица за 24 часа при висока прецизност и изсяване с висока скорост. С тази сеялка може да се работи със скорост до 20 км/час.

 

Дозиращият апарат работи по следния начин –семената се издухват от електромотори, тъй като в бункера се създава високо налягане, и така полепват по семенния диск.

 

Когато семето достигне до горната позиция на дозиращия апарат имеме три чистача, които са единствената регулировка на сеялката. Те изчистват всеки един отвор, ако има двойна семка или пропуск.


След това семето продължава пътя си надолу към семнния ботуш и там имаме гумено колело, което отклонява налягането надолу и семето се изстрелва в семенния ботуш със скорост 50 км/час. Точно заради това получаваме много висока прецизност на сеитбата.

При сеялката за окопни култури
Tempo може да се използва I pad, за да се контролира машината. На I pad-a се виждат всички функции на сеялката – постъпателна скорост, доза или брой семена в хектар. Също така могат да се спират и пускат в работа отделни секции при необходимост. С I pad-a могат да се контролират маркирите за сеитба и системата за релсова сеитба. Проселдява се и историята на машината – т.е. от закупуването ѝ как е вървяла сеитбата в проценти.

Сеялката Tempo има опция за монтаж на въздушен филтър. При много запрашени полета той намалява с до 60% навлизането на прах във вентилатора на сеялката.

Другата опция на сеялките
Tempo e торовнасянето. При 8-редовите сеялки той е с вместимост 1 700 литра, а при 6-редовите – 1250 литра.


Като опция на сеялките Tempo се предлага и кит за внасяне на пестициди под формата на микрогранули и вместимостта на тези бункери е 17 литра.

На 3 и 4 април Тайтън Машинъри ще направи опит за поставяне на световен рекорд при
24-часова сеитба на царевица с 12-редовата сеялка Vaderstad Tempo.



© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!