Сеялките Great Plains гарантират прецизна сеитба във всякакви условия (ВИДЕО)

Сеялките Great Plains гарантират прецизна сеитба във всякакви условия (ВИДЕО)

Сеялките за есенни култури Great Plains 1300 гарантират прецизна сеитба при всякакви условия. Кои са предимствата на Great Plains пред тези на останалите сеялки на пазара, обобщи на изложението БАТА АГРО Есен 2015 Дамян Димитров от фирма Оптиком.

Сеялката за есенни култури Great Plains 1300 е подходяща за сеитба на пшеница, рапица, ечемик. Едно от предимствата на сеялката е улейният тип на изсяващия апарат, който може да се регулира безстепенно. Скала от 1 до 100 позволява прецизно регулиране на сеитбената норма. „Един вид, тук може да се сее с много ниски норми на сеитба, защото практически скалата започва от 0 като може да се достигат също големи сеитбени норми“, обясни Димитров.

 


 

Другото предимство на сеялките Great Plains са изсяващите ботуши, където винаги има натиск от 40 до 80 кг. Това спомага на места, където почвата не е добре обработена, семената да се забиват точно и на желаната дълбочина. Друго предимство на сеялката Great Plains е двойнодисковият ботуш, чрез който може да се сее дори в доста влажни места.

 

Регулирането на дълбочината също става изключително лесно – с едно преместване на всяка секция на Т-образна ръкохватка, където се позволява регулирането на дълбочината да е от 0 до 9 см. Също голямо предимство при сеялките Great Plains е изборът на притъпкващи колела – с ръб и без ръб, в зависимост от почвените условия и желанието на клиента. Сеялката Great Plains 1300 е с работна ширина 4 метра, обем на бункера 1500 литра, като има опция за торовнасяне.

 

На есенното издание на БАТА АГРО 2015 Оптиком представи също пролетни сеялки на френската фирма Monosem. Те се предлагат в два вида – анкерен и дисков. Дисковият вариант е по-добър от анкерния, защото полага по-добре семето в почвата, за да може да има задружно поникване на всички растения и по-големи добиви. С опцията Monoshox, която е най-новата в момента на пазара от Monosem, теренът се копира много добре и могат да се достигат високи скорости от порядъка на 10 км/ч. при сеитбата.
 


Едно от големите предимства на сеялките Monosem е изсяващият апарат. Той притежава гребеновиден чистач, който спомага за точната сеитба на самата сеялка. Друго голямо предимство е дебелината на диска, който е доста по-плътен от стандартните и се изхабява по-бавно. Сеялките Monosem притежават в сеещия апарат гребеновиден чистач и по-дебели дискове, които спомагат за по-ефективна сеитба и по-голяма износоустойчивост. Те се предлагат от 6 до 12 реда.
 


Фирма Оптиком също предлага плугове Ovlac, които се произвеждат в Испания. Те имат богат асортимент, защото се предлагат като конвенционални и обръщателни. Имат три вида защита: болтова, ресорна и хидравлична. Плуговете, които са най-търсени на пазара, са от 3 до 8 плужни тела, навесни и полунавесни. Рамата е специално подсилена, за да може да издържа на най-тежките почвени условия.

Допълнителна информация за прикачния инвентар Great Plains и новата лизингова схема за закупуване с изплащане на 3 равни вноски, без оскъпяване за една година , както и информация за машините Monosem и Ovlac можете да получите от Оптиком ООД – официален вносител на марките за България:


www.opticom-bg.com

нац.тел.: 0700 20 205

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!