Sfoggia показа революционна пневматична сеялка Elektro (ВИДЕО)

 Sfoggia показа революционна пневматична сеялка Elektro (ВИДЕО)

Италианският производител на сеялки и култиватори Sfoggia има 40-годишна традиция в производството им. Компанията обработва земя и изпробва всяка една от машините преди да ги предложи на пазара. В България Sfoggia има успешно партньорство с фирма ЕТ Статев. Портфолиото на Sfoggia включва основно сеялки за пролетни и есенни култури, също така окопни култиватори и машини за зеленчуци.

За 2014 г. Sfoggia представи нова пневматична сеялка за окопни култури Elektro на изложението Агритехника в Германия. Това е една революционна машина, коментира мениджърът Мария-Тереза Сфоджия.

Едно от най-важните неща е това, че тя има електрозадвижване отделно на всеки сеитбен агрегат. Електронно се задвижват торовият, както и микрогранулактният апарат. Чрез това електрическо задвижване имаме възможност да използваме дори и ISO Вus система, както и GPS водене на всеки отделен ред.

Едно е предимствата на сеялката Elektro е, че тя работи при скорост от минимум 15 км/час.

Второто предимство е ,че може да се тори по време на сеитба с много големи торови норми и в същото време се постига много голяма точност благодарение на електрическото задвижване.

На трето място е комфорта на клиента – това че всяка една настройка може да се направи от кабината на трактора, чрез тъч скрийн монитор. Може да регулира работната скорост, броя на семената и торовата норма на декар.

8-редовата машина има междуредово разстояние 70 -75 см, а в същото време транспортната й ширина е само 3 метра, като сгъването става телескопично от кабината.

От ЕТ Статев посочват, че приизбора си на сеялки за пролетни култури, разчитат на Sfoggia заради традициите в производството, както и опита им с машините преди да излязат на пазара.

Подробна информация за пълното портфолио на сеялките и почвообработващите машини Sfoggia на българския пазар можете да получите от официалния вносител ЕТ Статев.

ЕТ Статев:
9300 Добрич, ул. Ангел Стоянов 8
+359 58 603296
[email protected]
http://statev.info