Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Ще има ли вносител на трактори Кубота в България?

Ще има ли вносител на трактори Кубота в България?

Въпросът дали ще има официален вносител на тракторите Кубота за България витаеше около щанда на Бри-Варна по време на селскостопанското изложение в Добрич, в началото на месеца. Коментарите бяха предимно от страна на фермерите, които оглеждаха  внесения трактор Кубота - 45 к.с., който Варненската фирма е закупила пробно от дистрибутора на Японския гигант в Германия. Коментари не липсваха и от страна на редица конкурентни фирми, голяма част от които са водили преговори и са опитвали да внасят японските трактори Kubota в България. Уви без успех. Без успех най-верояно ще се окаже и начинанието на Бри-Варна, по същия начин както не можаха да наложат успешно и марката FENDT в България, която впоследствие и ме грабната от Златекс ООД - Стара Загора.

Тракторите Kubota заемат все по-голям пазарен дял в страните от ЕС, но у нас са познати на земеделските производители, най-вече със своите стари малогабаритни употребявани модели. Новият стилен модел М 125 X се превърна в истински хит през последните 3 месеца в страни като Великобритания, Франция, Холандия. Със своите 125 к.с.  това е най-мощният трактор, произвеждан досега от японската компания KUBOTA, позната досега най-вече в европейските страни и в Америка със своите широко разпространени малогабаритни трактори за нуждите на общинските администрации, с които се извършват операции като косене, копаене, товаро-разтоварна дейност и други не толкова тежки агро-технологични операции. Със стартирането на производство на трактори от по- висок клас, престижната японска компания дава своята заявка в разпределението на пазара на трактори предназначени за нуждите на средните и по-едри фермери. Новият Kubota M125X е оборудван с изключително тих 5,8 литров 5 цилиндров ТУРБО дизелов мотор и трансмисия с 16 предни и 16 задни предавки / 24/24 с Creeper/, осигуряваща скорост от 35 км.ч. Товароподемния капацитет на новия модел на Кубота е 5000 кг. Радиусът на завой е 4,1 метра. Цената му на европейския пазар с всички екстри за модела е малко над 50 000 EUR.

Компанията Кубота е основана в Япония през 1890г. Капиталът и днес се оценява на 120 млрд. йени. Заетите в производството и администрацията са 23 989.
Освен трактори, дизелови двигатели и строителна техника, Кубота произвежда високотехнологични и индустриални машини в сферата на очистващите инсталации и екологията.

През 2006-а година Кубота завежда редица съдебни дела в Корея, Япония и Америка с патентен иск срещу корейският производител на трактори Daedong заради копирани технологии и външен вид в тракторите Kioti. Искането на Кубота е за изплащане на права върху патент N 51111 - който е свързан с всички системи на управление на тракторите без кабина в диапазона 13-35к.с., които корейският завод е приложил без да заплати патентни права, при производството на своите трактори.

Коментари
Nikolay
на 25.03.2011 08:53:29
Японците са силни и обединени и ще се възстановят ![googd2]
анонимен
на 28.03.2011 15:51:43
[googd2]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug