След Case IH и New Holland, Fendt също внедри SCR технологията в новите си трактори

След Case IH и  New Holland, Fendt също внедри SCR технологията в новите си трактори

Наскоро в Германия Fendt представи новата си серия трактори 900 Vario, които работят с технологията на селективна каталитична редукция (SCR) по примера на CASE IH и New Holland. Новата серия е с мощност от 390 до 939 к.с. Според компанията новата серия ще заеме дял от 30%  при европейския пазар на трактори с мощност над 250 к.с.



В продължение на години Fendt използва двигатели Deutz. Това важи и за новата серия 900 Vario. Тракторите са оборудвани с 6 цилиндров двигател на Deutz, с обем 7.8 л, използващ техноголията на селективната каталитична редукция (SCR) за отработване на изгорелите газове.



Новият двигател е с доста по-голям обем, а освен това инжекционната система на common rail дизеловия двигател е 2000 бара. Топлообменната система за трансмисията и хидравличното масло е също нова за серията.



Както е известно технологията на селективна каталитична  редукция използва втора течност – AdBlue – за превръщането на вредния азотен диоксид в азот и вода. Методът третира отработените газове извън горивната камера, след като напуснат двигателя, именно с познатия воден разтвор на урея AdBlue.

 

Fendt намират редица предимства в използването на технологията SCR. Но като основна причина за внедряването на тази технология в новата серия трактори е редуцирането разхода на гориво при оптимална работа на двигателя. SCR технологията е надеждна, тъй като допринася за ефективната работа на двигателя. В същото време се икономисва гориво, защото процеса по пречистване се извършва отделно.

 

 

© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!