Софийски завод за кари се мести в "Балкан"-Ловеч

Софийски завод за кари се мести в "Балкан"-Ловеч

Големият софийски завод за електро- и мотокари "Средец" ще изнесе в скоро време производството си в ловешкия комбинат "Балкан".

Новината бе потвърдена от централната преса. От ловешкия завод изчакват тя да бъде оповестена след десетина дни от изпълнителната директорка Маргарита Домусчиева, която в момента отсъства. На мястото на софийския завод е предвидено да израсне модерен жилищен комплекс. Тъй като мястото на машиностроително предприятие не е в центъра на който и да е град, производството му ще бъде преместено в Ловеч - в завод "Балкан", също от структурата на бившия холдинг "Балканкар". 

Решението е взето от сегашните собственици - Група за технология на металите Ангел Балевски. Групата плати за завода 91,111 млн. лв. и така регистрира може би най-скъпата сделка в системата на холдинга. От няколко години "Балкан" също се специализира в производството на готови кари. Негови изделия са наградени на Пловдивския панаир. За 2006 г. "Балкан" отчете неконсолидирана печалба от 750 хил. лв. при положителен финансов резултат за 2005 г. в размер на 122 хил. лв., съобщават от Българската фондова борса, където акциите на дружеството поскъпват.