Споразумение за съвместно производство между Кубота и Булер Индъстрис

Споразумение за съвместно производство между Кубота и Булер Индъстрис

Японската корпорация Кубота съобщи за решението си да използва проектните и производствени възможности на канадската компания Булер (Buhler Industries Inc.) за производство на нова серия трактори. Булер има доказан опит в проектирането, производството и дистрибуцията на големи трактори в Северна Америка. 

 

Кубота прави тази стъпка с цел съкращаване на проектирането и оптимизиране на производствените си възможности с оглед изискванията на местния пазар в Северна Америка.

 

Новото споразумение ще позволи на Кубота да добави трактори с по-висока мощност от сега произвежданите машини до 170 к.с.

Новите трактори са доработени от инженерните специалисти на Кубота, за да отговарят на изискванията за лекота на управлението и функционален дизайн.

 

 

Тракторите ще бъдат представени в САЩ и Канада във втората половина на 2019 г., като Кубота продължава стратегията си на навлизане в северноамериканския пазар за големи трактори.

 

Корпорацията Кубота е водещ производител на селскостопанска и строителна техника, както и на  промишлени двигатели от 1890г. Седалището на компанията е в Осака (Япония), като има офиси в над 110 страни. Продажбите на Кубота през 2018г. надхвърлят 17 млрд. долара.