Срокът за монтаж на нивомери на цистерните за горива се удължава

Срокът за монтаж на нивомери на цистерните за горива се удължава
Финансовият министър Владислав Горанов предлага удължаване на срока за монтиране на нивомери и касови апарати на „ведомствените бензиностанции“ до 31 октомври 2015 г. Това става ясно от проект на Наредба № Н-18  за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, публикувана на интернет страницата на Финансовото министерство, съобщи Фермер.БГ.
 
В мотивите към исканата промяна се посочва, че „целта на направеното предложение е свързано с необходимостта от осигуряване на допълнително технологично време  за оборудване и монтаж на нивомерни измервателни системи на резервоарите, които са задължителна съставна част на електронните системи с фискална памет“. 
 
С проекта на наредба се предвижда удължаване на срока, в който лицата по чл. 3, ал. 12 от Наредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, които извършват зареждане на течни горива по чл. 118, ал. 8 от Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС) за собствени нужди от стационарни подземни резервоари за съхранение на горива или неподвижно прикрепени към земята резервоари с вместимост над 1000 литра да приведат дейността си в съответствие с изискванията на наредбата, до 31 октомври 2015 г., вместо при предварително установения срок – до 31 август 2015 г. 

Проектът за изменение на Наредбата е публикуван за обществено обсъждане до 21 август 2015 г., като предложения могат да се правят към Дирекция Данъчна политика в Министерство на финансите: [email protected]