Състезание с трактори в центъра на Лондон

Състезание с трактори в центъра на Лондон

Уникално състезание с трактори в центъра на Лондон, организираха от английския производител Massey Ferguson. Под мотото  "Седмица на червения трактор", на световноизвестния East Pizza на площад Ковънт Гардън се състезаваха предимно трактори от малогабаритните серии на на Масей Фергюсън.

Инициативата се радва на изключителен успех и медийно внимание. Това е една от най-успешните рекламни кампании, съобщиха от групировката AGCO. Освен от местната администрация, състезанието е подкрепено от някои от най-големите вериги магазини в Англия, където голяма част от селскостопанските производители реализират своята продукция - това са TESCO, Sаinsbury's, Marks&Spenser, Budgens и др.

"Стартът на състезанието с трактори е израз на силата ни да се състезаваме на Световния пазар с качествени земеделски продукти и устойчиво развитие на малките и средни аграрни стопанства", зави при откриването Рей Плъмър, един от съорганизаторите и мениджър в "Flavourfresh Salads" голяма фирма за производство на домати разположила оранжериите и производствените си цехове в село Бенкс, недалеч от Ливърпул в Северна Англия.

"Състезанието с трактори е една чудесна идея да промотираме производството не само на селскостопанска техника, но и на храни в Англия", каза пък Надин Дорис, мениджър продажби на MP в Бедфоршир.