Старозагорската фирма Оптиком стартира месец на промоциите на селскостопанска техника

Старозагорската фирма Оптиком стартира месец на промоциите на селскостопанска техника

 

Официалният вносител на Landini фирма Оптиком ще зарадва почитателите на италианската марка трактори, която успешно се наложи на българския пазар през последните години, с промоционална оферта за новата 7 серия, чиято премиера в България беше тази година през месец май. Серия 7 включва 6 модела трактори с мощност от 156 до 225 к.с., оборудвани с двигатели Iveco със система Dual Power, а трансмисиите са Auto Рowershift.

 

Тракторът Landini 7-210 Techno е с изцяло нова конструкция, с мощност 213 к.с. и се отличава с перфектна работа при тежки обработки на почвата. Предлага се с 32+24 скорости, климатик, кабина с меко окачване и още много допълнителни екстри и функционалности  на цена от 71 500 евро.

 

Все по-голямата популярност на рапицата и увеличаването на нейните площи през последните години е провокирало фирма Оптиком да предложи на българските фермери промоционален пакет от трактор Landini Powerfarm 100 в комбинация с италианската 4- метрова сеялка CIMAC Vittoria, изключително подходяща за сеитба на рапица. Тракторът е с мощност 92,5 к.с. , 24+12 скорости, оборудван е с кабина Comfort, климатик и допълнителни предни тежести. Пакетната промоционална цена на този добре познат на българския фермер трактор в комбинация със сеялката е на цена от 39 990 евро, а количествата са ограничени.

 

За фермерите, които имат нужда от нов инвентар за есенните обработки, фирма Оптиком е предложила богата гама промоционални продукти: плуговете за дълбока оран Ovlac, плуговете за предсеитбена обработка Foukas, активната зъбна брана Maschio, добре познатите на българския пазар сеялки Sulky.

 

По повод 160-годишнината на украинския производител "НПО Белоцерков МАЗ" Универсалния Дисков Агрегат /УДА/, който е много популярен у нас,  може да бъде закупен от търговската мрежа на Кооперация Китка и Оптиком ООД с 15 % отстъпка подарък от продажната цена до 24 септември.

 

За старта на промоционалната кампания разговаряме с г-н Генев, управител на фирма Оптиком:

 

Г-н Генев, какво ви провокира да предложите на пазара на селскостопанска техника такава голямо разнообразие на промоционални оферти за есен 2010? На практика вие покривате целия работен процес след жътвата с машини на атрактивни промоционални цени?

 

- Да, на практика така се получи. Тъй като фермерите все повече се убеждават в нуждата от работа с нова и качествена техника, която да им спестява разходи и същевременно да спомага за висока продуктивност на полето от една страна и от друга спрелият прием на проекти по мярка 121 за Модернизиране на земеделските стопанства по ПРСР, която направи възможно по-голям брой фермери да оборудват стопанствата си с нова техника, решихме, че сега ние сме на ход да протегнем ръка към земеделските стопани. Именно затова предложихме оптимален брой продукти на промоционални цени, като се погрижихме да предоставим и възможност за изгодни схеми на финансиране.

 

Искате да кажете, че тези промоционални продукти могат да бъдат закупени при облекчени условия за финансиране, въпреки кризата във финансовия сектор?

 

- Именно. Изготвихме специална лизингова схема за нашите клиенти, която обхваща 5 годишен лизингов период, с под 4 % оскъпяване, възможност за предсрочно погасяване и други условия, които максимално облекчават стопаните при закупуването на промоционалните машини.

 

Г-н Генев, как оценявате изминалата жътвена кампания у нас и как според вас ще се отразят добрите изкупни цени на продажбата на селскостопанска техника?  Готови ли са фермерите да реинвестират реализираните приходи в по-нова, по-ефективна и продуктивна техника според вас?

 

- Нормално е по-високите изкупни цени да дадат възможност на фермерите за по-голяма „глътка въздух", така да се каже, да видят положителен резултат от труда и усилията си. Повечето от тях може би далновидно ще използват стеклите се обстоятелства, за да се възползват максимално от тях - от една страна ще получат по-високи приходи, от друга страна - има богат избор на нова и ефективна техника на много изгодни условия, което не се случва често и не е ясно колко време ще се задържи тази възможност. Решението за инвестиция в нова техника в този период е печеливш ход.

 

Всеки който се интересува повече от промоциите на фирма Оптиком, може да получи повече информация на телефон 042/254 069, GSM 0889660 052 или на нашата интернет страница www.opticom-bg.com .