Старозагорската фирма Оптиком стартира месец на промоциите на селскостопанска техника

Старозагорската фирма Оптиком стартира месец на промоциите на селскостопанска техника

снимка: © Тайтън Машинъри България

 

Официалният вносител на Landini фирма Оптиком ще зарадва почитателите на италианската марка трактори, която успешно се наложи на българския пазар през последните години, с промоционална оферта за новата 7 серия, чиято премиера в България беше тази година през месец май. Серия 7 включва 6 модела трактори с мощност от 156 до 225 к.с., оборудвани с двигатели Iveco със система Dual Power, а трансмисиите са Auto Рowershift.

 

Тракторът Landini 7-210 Techno е с изцяло нова конструкция, с мощност 213 к.с. и се отличава с перфектна работа при тежки обработки на почвата. Предлага се с 32+24 скорости, климатик, кабина с меко окачване и още много допълнителни екстри и функционалности  на цена от 71 500 евро.

 

Все по-голямата популярност на рапицата и увеличаването на нейните площи през последните години е провокирало фирма Оптиком да предложи на българските фермери промоционален пакет от трактор Landini Powerfarm 100 в комбинация с италианската 4- метрова сеялка CIMAC Vittoria, изключително подходяща за сеитба на рапица. Тракторът е с мощност 92,5 к.с. , 24+12 скорости, оборудван е с кабина Comfort, климатик и допълнителни предни тежести. Пакетната промоционална цена на този добре познат на българския фермер трактор в комбинация със сеялката е на цена от 39 990 евро, а количествата са ограничени.

 

За фермерите, които имат нужда от нов инвентар за есенните обработки, фирма Оптиком е предложила богата гама промоционални продукти: плуговете за дълбока оран Ovlac, плуговете за предсеитбена обработка Foukas, активната зъбна брана Maschio, добре познатите на българския пазар сеялки Sulky.

 

По повод 160-годишнината на украинския производител "НПО Белоцерков МАЗ" Универсалния Дисков Агрегат /УДА/, който е много популярен у нас,  може да бъде закупен от търговската мрежа на Кооперация Китка и Оптиком ООД с 15 % отстъпка подарък от продажната цена до 24 септември.

 

За старта на промоционалната кампания разговаряме с г-н Генев, управител на фирма Оптиком:

 

Г-н Генев, какво ви провокира да предложите на пазара на селскостопанска техника такава голямо разнообразие на промоционални оферти за есен 2010? На практика вие покривате целия работен процес след жътвата с машини на атрактивни промоционални цени?

 

- Да, на практика така се получи. Тъй като фермерите все повече се убеждават в нуждата от работа с нова и качествена техника, която да им спестява разходи и същевременно да спомага за висока продуктивност на полето от една страна и от друга спрелият прием на проекти по мярка 121 за Модернизиране на земеделските стопанства по ПРСР, която направи възможно по-голям брой фермери да оборудват стопанствата си с нова техника, решихме, че сега ние сме на ход да протегнем ръка към земеделските стопани. Именно затова предложихме оптимален брой продукти на промоционални цени, като се погрижихме да предоставим и възможност за изгодни схеми на финансиране.

 

Искате да кажете, че тези промоционални продукти могат да бъдат закупени при облекчени условия за финансиране, въпреки кризата във финансовия сектор?

 

- Именно. Изготвихме специална лизингова схема за нашите клиенти, която обхваща 5 годишен лизингов период, с под 4 % оскъпяване, възможност за предсрочно погасяване и други условия, които максимално облекчават стопаните при закупуването на промоционалните машини.

 

Г-н Генев, как оценявате изминалата жътвена кампания у нас и как според вас ще се отразят добрите изкупни цени на продажбата на селскостопанска техника?  Готови ли са фермерите да реинвестират реализираните приходи в по-нова, по-ефективна и продуктивна техника според вас?

 

- Нормално е по-високите изкупни цени да дадат възможност на фермерите за по-голяма „глътка въздух", така да се каже, да видят положителен резултат от труда и усилията си. Повечето от тях може би далновидно ще използват стеклите се обстоятелства, за да се възползват максимално от тях - от една страна ще получат по-високи приходи, от друга страна - има богат избор на нова и ефективна техника на много изгодни условия, което не се случва често и не е ясно колко време ще се задържи тази възможност. Решението за инвестиция в нова техника в този период е печеливш ход.

 

Всеки който се интересува повече от промоциите на фирма Оптиком, може да получи повече информация на телефон 042/254 069, GSM 0889660 052 или на нашата интернет страница www.opticom-bg.com .