STEYR направи предпремиера на новата серия трактори Kompakt

STEYR направи предпремиера на новата серия трактори Kompakt

 

STEYR направи предпремиера на новата серия трактори Kompakt като демонстрира и новите технологии при обновените Common rail турбо-дизелови двигателите с мощност между 80 и 100 к.с. Представените модели са с двигатели, които отговарят на всички норми за вредни емисии Stage3B/Tier 4A. Те са по-тихи и работят по-добре при студен старт.


Серията се състои от три модела - Kompakt 4080, 4090 и 4100, които ще се произвеждат с по-удобна и комфортна кабина, както и с трансмисия с двустепенен Powershift, който позволява смяна на предавки нагоре и надолу под товар, без необходимостта да се използва съединителя.

 

Така новият Kompakt гарантира най-висока ефективност във всички експлоатационни условия. Производството на тракторите от тази серия ще започне в края на 2012 г.

 

Steyr използва изложението Агритехника 2011 като стартова площадка за новата генерация трактори Profi, включваща пет модела от 110 к.с. (макс. мощност 143 к.с.) до 140 к.с. (макс. мощност 175 к.с.), всеки един от тях оборудван с Еco-tech.

 

Всички модели Profi се захранват от солиден - 4 или 6 цилиндров турбо-дизелов двигател с интеркулер и електронна Common Rail система за управление на двигателя позволяваща изключително прецизно впръскване за по-ефективна работа в полеви и транспортни условия.


Максималната мощност се достига само при 1900 оборота в минута на двигателя, което е с 10% повече отколкото при 2200 оборота в минута, това спомага за значителната икономия на гориво с до 10%. Максималният въртящ момент се достига само при 1500 оборота в минута. Новите двигатели правят Steyr Profi един от най-ефективните трактори в своя мощностен сегмент.

Новости:

Управление на оборотите на двигателя в режим на готовност
Всички модели от новата гама на Profi извличат ползи от нова система за работа в режим на готовност, предназначена за снижаване на разхода на гориво и всички други оперативни разходи с още по-голям марж. Система за автоматично управление на работата в режим на готовност снижава оборотите на празен ход след 30 секунди, от 850 до 650 оборота в минута. Тя се задействана, когато водачът напусне кабината и съответно хидравличните клапани и ВОМ-ът не са в експлоатация.

Удобство благодарение на автоматично превключване
Новата Profi серия се предлага на пазара във варианти с дву-степенен Powershift (24 х 24) или четири-степенен Powershift (16 х 16) предавателни кутии, с интегрирана функция за автоматично превключване подобряващо комфорта при шофиране, а това означава, че на операторът не се налага да следи постоянно - обороти на двигател, скорост на движение и избрана предавка, гореспоменатите се извършват автоматично от трактора.

 

Удобен иновативен навесен контрол
Друго значително нововъведение на Steyr Profi серията е в управлението на предната навесна система. Две работни позиции могат да бъдат програмирани така при достигането на всяка от тях предната навесна система автоматично превключва към плаващ режим - идеална при работа с предни косачки и др. Системата се управлява с помощта на ново поколение Мултиконтролер интегриран в десният подлакътник.

 

Комфорт
Просторна и тиха кабината на Profi серията е една от най-тихите в своя мощностен клас с нива на шум от само 71dB (А).
Комбинацията от активно окачване на кабината и на предния двигателен мост намаляват вибрациите в трактора с до 25%.
Оптимална видимост благодарение на голямата стъклена площ от 5,87 квадратни метра, липсата на ‘В колони и интегрираният стъклен прозорец в покрива на кабината осигуряващ широк ъгъл на видимост до 105 градуса - идеален за дейности с челен товарач.
Седалка за водача с пневматично окачване и ново поколение десен подлакътник с вграден интуитивен контролен панел и мултиконтролер допринасят за комфорта и лекотата на управление на трактора.


Новитe модели Steyr Profi Еco-tech могат да бъдат поръчани веднага от официалният вносител за България фирма Бултрекс ООД.


Steyr показа и концептуален вариант на трактор Profi 4135 с газови бутилки :

 

© 2011-2012 снимки : Tractor.BG

ВИЖ ВИДЕО :

Steyr представи нови трактори от серията Kompakt, а също и трактор на газ

26.01.2012