Свръхлеки самолети за пръскане ще бъдат представени на Добрички панаир 2011

Свръхлеки самолети за пръскане ще бъдат представени на Добрички панаир 2011

 

Свръхлеки самолети за пръскане ще бъдат представени на Добрички панаир 2011. Малките селскостопански самолети са оборудвани с модерна  апаратура за ултрамалообемно пръскане на земеделските площи.


ХIX-то Международно специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него" ще се проведе от 30 август до 3 септември 2011 г. в спортен комплекс „Простор" гр. Добрич.

 

Месец преди откриването над 140 фирми са заявили участие. Сред тях са традиционни участници, научни институти и много фирми които за първи път ще се представят на изложението. "Като организатори отчитаме засилен интерес на фирми предлагащи семена, торове и препарати. Ще участват търговци на товарни и леки автомобили, търговци на земеделска техника и аксесоари към тях / гуми, масла/. Директно ще участват фирми от Гърция, Румъния, Русия и Холандия", заяви за Фермер.БГ г-жа Звезделина Иванова Изпълнителен Директор на Добрички панаир АД.

 

Министерството на земеделието и храните ще имат информационен щанд, на който ще представят Програма за развитие на селските райони. Експерти от министерството, представители на държавен фонд „Земеделие" и Областна служба съвети в земеделието ще информират заинтересованите по тази програма.

 

Българо-румънски щанд Bu.Ro.Coop на изложението ще стане възможен в рамките на проект „Търговските палати на България и Румъния за трансгранично сътрудничество", по който работи ТПП-Добрич. Ще участват със щанд Посолството на Република Полша - Отдел за промоция на търговията и инвестициите.

 

От тази година Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него" ще има съпътстваща културна програма. Всеки ден изложители и гости ще имат възможност да се насладят на изпълненията на най-добрите фолклорни оркестри на гр. Добрич. Всеки панаирен ден ще завършва с концерт на специално изградена сцена, разположена непосредствено до входа на зала „Добротица". Последователно в четирите дни ще се представят музикантите от оркестър „Мелодия", „Траяна", „Добруджански авлиги" и „Извор". Целта е, освен панаирен, обликът на изложението да се допълни и като културен. Идеята за съпътстващата културна програма е на Добрички панаир и радио „Добруджа". За реализацията тази година спомагат благодетели от цяла Добруджа - хотел „Отдих" гр. Каварна, „Елит - 61" Иван Иванов гр. Ген. Тошево, ЕТ „Тошко Георгиев - Тера" с. Карапелит, ЕТ „Ренесанс Кирил Жендов" с. Крушари. Идеята на Добрички панаир е културната програма да се превърне в традиция и всяка година пред изложители и посетители да се представят изявени добруджански изпълнители.