Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

Тайтън Машинъри демонстрира новостите при сеялките Vaderstad на полето

Тайтън Машинъри демонстрира новостите при сеялките Vaderstad на полето

 

Тайтън Машинъри България продължава с поредицата от демонстрации на селскостопанска техника в цялата страна.


Край плевенското село Подем българо-американската компания направи мащабна полева презентация на трактори Case IH, сеялки Vaderstad и Kverneland, компактори Salford и пръскачки Tecnoma.

Началото на демонстрацията даде изпълнителният директор Диляна Иванова, а десетки фермери от региона видяха в действие най-новите машини на българския пазар.

Презентацията започна с работа на
предсеитбен култиватор Vaderstad NZA, агрегатиран с трактор Case Magnum 290. Култиваторът се предлага в работни ширини от 4 до 10 м и работи отлично в преовлажнени почви.

Култиваторът е оборудван с предна подравняваща греда, 5 реда разрохкващи работни органи и разрохкваща брана. Култиваторът е сравнително лек, може да работи в по-преовлажнени почви и идеята му е не да обръща почвения слой, а да разбива достатъчно добре буците, да работи на сравнително малка дълбочина и да не вади влагата отвън, обясни Панчо Петков, регионален мениджър за Ст. Загора.


След култиватора, в полето влезе трактор Case Maxxum 140, агрегатиран с 6-редова прикачна сеялка за окопни култури Vaderstad Tempo F. Моделът е нов за България, но вече има няколко работещи сеялки в полетата. Сеялките се предлагат в навесна и прикачна версия като изсяващият апарат е еднакъв и при двата варианта.

Навесната версия се предлага в 6 и 7 реда, а прикачната в 6 и 8 реда като междуредовото разстояние зависи от изискването на клиента. За България то обикновено е 70 см. Сеялката може да бъде
оборудвана с торовнасяне, както и с устройство за внасяне на микрогранули, чистачи на реда, маркири и хидравлично сгъване, обясни пред Фермер.БГ Димо Димов, мениджър логистика за Vaderstad.

Новост при сеялката
Tempo F е, че изсяването се извършва под високо налягане – до 3,5 бара, като това не влияе по никакъв начин на точността на сеитбата . Напротив – прави я много по-прецизна от останалите сеялки на пазара. Семето влиза в почвата със скорост 50 км/час. Калибровките се правят изцяло от компютъра на сеялката.

Сеялката
Vaderstad Tempo F работи при много висока скорост – до 20 км/час, която се постига, благодарение на новия озсяващ апарат. При обикновените сеялки с вакумно изсябване, когато се повиши скоростта, се получават отскоци на семената в семенния ботуш, което влошава сеитбата. Сеялката работи добре при преовлажнени почви, благодарение на притъпкващите колела, направени от по-мека гума, която не позволява полепване на почвата.

6-редовата сеялка се агрегатира с трактори с мощност от 115-125 к.с., а 8-редовата – с трактори 125-140 к.с.

На демонстрацията край Плевен фермерите видяха в действие и 16-редовата сеялка за окопни култури
Kverneland Accord TF Maxi. При работна скорост от 10-12 км/час, сеялката постига производителност 120-130 дка/час.

Accord TF Maxi беше агрегатирана с трактор Case Magnum 340, оборудван с напълно интегрирана навигационна система AFS. Системата е разработена специално за тракторите на Case IH.

Блгодарение на AFS системата сеялката работи при точност 2,5 см. Подобна точност може да бъде постигната с фиксирана или мобилна RTK станция или чрез DCM модем през мобилен оператор.

Предимствата на този тип системи е, че осигуряват много висока точност при изсването на семената. При припокриване се изключват изсяващи секции, което води до икономия на семена и намален разход на гориво , обясни Станимир Начев, отговорник Навигационни системи в Тайтън Машинъри-България.


Основното предимство на AFS пред останалите системи е това, че тя е напълно интегрирана в оборудването на трактора – т.е. едновременно се получава информация за разхода на гориво, площта на извършената обработка, натоварването на двигателя и т.н.

На демонстрацията в село Подем Тайтън Машинъри пусна в действие на полето и самоходната пръскачка Tecnoma Laser с резервоар 3200 л., при която е възможно индивидуално изключване на всяка дюза при необходимост.

Предстоящите полеви демонстрации на Тайтън машинъри България ще се проведат на
25-ти април в Бургас (землището на Институт по земеделие гр. Карнобат поле 1) и на 30-ти април в Монтана (в полето на фирма „Гала М”, с. Трифоново, посока гр. Монтана – гр. Враца. Началният час на демонстрациите е 11:00 ч.

Гледайте видео репортаж по темата във Фермер.БГ TV:

 

Коментари
Илиян
на 22.02.2010 16:00:26
мисля, че това са много прилични трактори, а цените са направо [:success:][:success:][:success:][:driver:][:cheers:]
minev
на 22.02.2010 16:58:54
съгласен съм, че са хубави, аме без тея китайските XT и т.н.
ivanov62
на 22.02.2010 19:38:31
neka ne zabravqme vse pak, 4e Kioti e svetovna marka, utvurdena naj-ve4e v USA
Димитър
на 15.02.2012 20:25:11
Мога да ви кажа че ХТ 120 е перфектна машинка. Имам я вече 20г и не е мръднала. Само деференциала съм сменил за толкова работа и той е почти без пари.
Tinko Slavkov
на 22.04.2012 20:35:37
Харесват ми на външен вит.А и са по евтини от други водещи марки.Имам 150 дка земя,посаветвайте ме кой точно да си купя,KIOTI DK 904 C или KIOTI DK 9010
анонимен
на 27.08.2012 14:19:04
[:success:]
анонимен
на 27.08.2012 14:19:07
[:success:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug