Тайтън Машинъри направи премиера в България на златния медалист Case IH Magnum CVX Rоwtrac

Тайтън Машинъри направи премиера в България на златния медалист Case IH Magnum CVX Rоwtrac

Тайтън Машинъри България и продуктови специалисти от Case IH представиха за първи път у нас новата серия трактори Case IH Magnum CVX Rоwtrac в землището на село Крушуна, общ. Летница.


На полетата на земеделския производител Димитър Мачуганов, Тайтън Машинъри България представи новият трактор Case IH Magnum CVX Rоwtrac, който спечели престижната награда „Трактор на годината 2015“. Той е с гумено-верижно задвижване, специално разработено от CASE IH с грижа към земята и минимизиране на негативите от утъпкването на почвата, особено при работа с плугове.


Впечатляващ и необичаен тест доказа пред присъстващите зърнопроизводители, високата ефективност на гумено-верижната система и отличния баланс на разпределение на тежестта при CASE IH Magnum. На дълбочина от около 15 см. в почвата бе заровено сурово патешко яйце, след което тракторът с прикачен култиватор и значителна тяга мина отгоре. Пред смаяните погледи на земеделците, организаторите на презентацията изровиха яйцето, което беше здраво, макар сантиметри над него да бе преминала голямата машина.


 


Системата „Magnum Rowtrac“ използва богатия опит и ноу-хау на утвърдената през годините технология Quadtrac при големите трактори. Целта е да се осигури по-малко утъпкване на почвата и по-голямо сцепление по време на работа, особено в наклонени терени. Гумено-верижната система ще се предлага с различни ширини на стъпката - 16", 18", 24" и 30", съобразно с желаното междуредово разстояние - 76", 80", 88" и 120" и съответно в два модела Case IH Rowtrac 340 CVX/FPS и Case IH Rowtrac 380 CVX. На практика Case IH Magnum CVX Rоwtrac успява да съчетае маневреността на колесния трактор и теглителните качества на верижните трактори.

 

Case IH Magnum CVX Rоwtrac


Гумено-верижното задвижване на сериите Case IH Magnum CVX Rоwtrac гарантира възможност за обръщане в края на блока под товар и минимално влияние върху почвата и културите.
По време на полевата презентация бе тестван и тракторът Case IH Quadtrac, който спечели престижната награда „Машина на годината 2014“. Въпреки впечатляващата си мощност до 620 к.с., Case IH Quadtrac има минимално утъпкване на почвата – натиск по-лек от човешка стъпка! Натискът на човек, стоящ на един крак е 0,51 кг./см2, а натискът върху почвата на гумено верижната система при Quadtrac е едва 0,43 кг./см2.

 


След презентацията фермерите успяха да се насладят на полеви тестове, на които се запознаха и с нововъведенията в кабината на Magnum 380CVX. Заедно с прикачният инвентар Vaderstad, те усетиха удоволствието от ефективната почвообработка след жътва.


Земеделски производител от съседно землище бе толкова впечатлен от новите трактори и показаните им предимства както на презентацията, така и на полето, че още на място подаде заявка за покупка на трактор и инвентар.

 


След представянето си в Крушуна, новият трактор Magnum CVX Rоwtrac беше представен и в землището на ЗК „Мир -93“, с. Добротица. Фермерите от Североизточна България също се убедиха в преимуществата на новите технологии от Case IH.


Новите трактори Case IH Magnum Rоwtrac ще бъдат официално представени от Тайтън Машинъри България на БАТА АГРО Есен 2015 в Стара Загора.