Тайтън Машинъри с огромен успех при полева демонстрация от бъдещето в Гулянци (видео)

Тайтън Машинъри с огромен успех при полева демонстрация от бъдещето в Гулянци (видео)
Тайтън Машинъри България проведе три полеви демонстрации, обединени по надслов „Всеки посев заслужава най-добрата грижа“. По време на събитията компанията представи топ-иновациите от норвежката фирма Kverneland, залагаща на хай-тек технологиите, грижата за посевите и комфорта на фермерите. Домакин на първия полеви тест, който се проведе на полетата около град Гулянци, Плевенско, бе земеделският производител Петър Христов – собственик на един от акцентите на презентацията, самоходният модел пръскачка Kverneland iXDrive.
 
 
Kverneland iXDrive е един от топ моделите самоходни пръскачки, която покрива изцяло нуждите на земеделските производители за ефективност, ергономичност и комфорт. Димо Димов, продуктов мениджър за Kverneland в Тайтън Машинъри България, разказа повече.
 
„Гвоздеят на програмата е самоходната пръскачка Kverneland, която е собственост на домакина на събитието.Тя е първата такава машина в България, като пръскащата й система е изцяло произведена в Kverneland, а се използва шасито на италианската фирма Mazzotti, която е добре доказала се марка пръскачки на пазара“.
 
 
Собственикът на полето Петър Христов разказа за първите си впечатления от Kverneland iXDrive и сподели защо избра да се довери именно на норвежкия бранд.
 
„Това, което ни дава нашата пръскачка досега не съм го открил в нито една друга. Така че смятам, че точно точността при нея, презастъпванията, точното пръскане във всякакви условия и при всякакви терени, е нещото, което ни накара да изберем именно Kverneland“.
 
Освен в качествата на iXDrive, земеделците успяха да се убедят и в заложбите на прикачния модел пръскачка Kverneland iXTrack A, която е най-опростената серия, но благодарение на функциите iXclean Comfort или iXclean Pro, операторът получава не само комфорт, но и цялостен контрол на процесите по попълване, пръскане и изплакване само с едно движение. Пръскачката е с ширина на стрелата 24 метра и обем на резервоара 2800 литра.
 
 
„Тези модели се простират до обем на резервоара 5000 литра и ширина на стрелата до 36 метра. Като интересното е, че също така могат да бъдат ISOBUS оборудвани, със система за копиране на стрелата, както при прикачните, така и при самоходните машини, дори и при навесните машини Kverneland, които вече също се предлагат на пазара“, коментира Димо Димов.
 
Пръскачките от цялата гама имат много добра система за измиване на резервоара, изцяло автоматизирана от кабината на трактора. 
В рамките на полевата демонстрация земеделците се запознаха и с изцяло новата генерация обръщателни плугове Kverneland 2500 i-Plough.
 
„Следващата машина, която представяме е за първи път в България, вчера пристигна от Норвегия – най-модерният плуг Kverneland i-Plough, който е първият ISOBUS плуг на пазара. Той се управлява изцяло от ISOBUS терминала на трактора или съответно от терминала на Kverneland, в случая Tellus“, разясни Димов.
 
 
Земеделците имаха възможност да видят отблизо и двата модела сеялки – вече известната на българския пазар сеялка за слята повърхност U-Drill 6000, която е с работна ширина 6 метра, обем на бункера 4000 литра, като от миналата година се предлагат и варианти с твърда рама 3 и 4 метра. Но и популярната вече сеялка за окопни култури Optima HD. Тя се предлага с изключително широка гама от опции, според предпочитанията на клиента. 
 
 
На полевата демонстрация бе представена 6 редовата сеялка, с твърда рама, с дисково изсяване и електрическо задвижване. Машината бе заредена с царевица, а земеделците се увериха в точността й на изсяване. 
 
 
Своята работа на полето показа и култиваторът Kverneland Turbo 6500. Машината е с работен захват 6,5 метра. Интересното при този култиватор е, че може да се използва както за пролетниците, така и след жътва.
 
„Машината работи много добре, прави много фина подготовка и има много голям избор от претъпкващи валяци. В случая тази машина е оборудвана с най-популярния валяк на Kverneland – Actipack, който е най-тежкият и върши най-добра работа за отъпкване и доразбиване на буци“.
 
 
Kverneland инвестира много в своите тороразпръскващи машини. Компанията работи с основните производители на торове в Европа, което им позволява да тестват всеки един от тях, за да направят най-правилната настройка на машините си и предоставят заслуженото качество на своите клиенти. 
 
„Другата машина, която показваме е тороразпръсквачката Kverneland Exacta TL Geo Spread , която е вече добре позната на българския пазар, но за да го направим по-атрактивно сме монтирали специални демо светлини, които показват кога торачката изключва и включва секции. Само при тороразпръсквачките Kverneland има тази възможност да се изключва секция и то да минава средата, тъй като при конкурентите, те не могат да минат средата и да изключат, примерно само две секции в работния захват“, разясни Димо Димов.
 
 
Пред камерата на Трактор.БГ домакинът на презентацията Петър Христов оцени партньорството си с Тайтън Машинъри България.
 
„Отличен шест по шестобалната система, защото смятам, че наистина са най-добрите в тази сфера – сервиз, обслужване, доставка. Аз просто не търся никой друг. За мен те са най-добрият партньор“.
 
За доброто партньорство през годините разказа и Ролф Алмендингер, продуктов мениджър в Kverneland Group. 
 
„С Тайтън Машинъри България работим успешно вече повече от 20 години. Виждам голям потенциал за нашите машини в България. Ако преди години, когато започна нашето сътрудничество, ние не бяхме сигурни как нашите хай-тек предложения, ще се приемат и приложат в българското земеделие, то днес, когато се огледам виждам само иновативни машини и прецизно земеделие. Това е голяма награда и признание, както за нас, така и за Тайтън Машинъри България“. 
 
Повече информация за всички машини с марката Kverneland можете да получите от Тайтън Машинъри България на *4040 и на www.titanmachinery.bg

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!