Тайтън Машинъри започна полеви демонстрации на новите трактори и сеялки за 2013 г. (видео)

Тайтън Машинъри започна полеви демонстрации на новите трактори и сеялки за 2013 г. (видео)

Тайтън Машинъри България стартира поредица от полеви демонстрации на селскостопанска техника, които ще се проведат в цялата страна.

Кампанията започна от Добрич, където въпреки падналия през нощта обилен дъжд и калната почва, се събраха десетки фермери от региона, за да се запознаят с новите трактори и сеялки, които Тайтън Машинъри предлага от тази година.

Ще организираме такива демонстрации всеки месец във всеки регион, в зависимост от сезона и потребността на потребителите, посочи пред Фермер.БГ Диляна Иванова, изпълнителен директор на Тайтън Машинъри.

Акцент на презентацията край Добрич беше поставен на сеялките
за редови култури на Kverneland и Vaderstad, както и на новия трактор Case Magnum 340.

В полето на ЗК Победа в едноименното село беше представена сеялката на Kverneland Accord TF Maxi. Това е 16-редова сеялка с торовнасяне, чието основно предимство е високата производителност. До 1000 декара на ден могат да бъдат засети, в резултат на което значително се намаляват експлотационните разходите на трактора. Всяка изсяваща секция на сеялката се задвижва индивидуално чрез електрически мотор.

Сеялката беше агрегатирана към
трактор Case Magnum 340 собственост на кооперацията в село Победа. Тракторът е снабден с технология Efficient Power, която осигурява още по-висока мощност и производителност и в същото време предоставя още повече удобства за оператора и изключително икономична работа, като разхода на гориво е намален с 10 %. Тракторът отговаря на Tier4 A стандартите чрез технологията Селективна каталитична редукция (SCR) за максимално добро представяне при възможно най-ниски текущи разходи.

С 200 грама на декар падна разходът на гориво откакто започнахме да работим с трактора Case Magnum 340 – от 700 гр на 500 грама гориво, посочи председателят на кооперацията в Победа Георги Маринов.Освен това обработките се извършват в много по-кратки срокове, което е много важно за работата ни, тъй като ние обработваме 20 хил. дка. Въпреки че тракторите са скъпи, това е инвестиция, която се възвръща, категоричен е Георги Маринов.

За фермерите с по-малки по размер стопанства беше представена 6-редовата
сеялка Tempo F от Vaderstad, която поставя нов стандарт в сеитбата на окопни култури при висока скорост. С Tempo засяването може да бъде извършено с висока скорост, като това не влияе на прецизността и точността. Сеялката беше окомплетована с трактор Case Maxxum.

Тайтън Машинъри предлага сеяли с разлчна големина и ценови диапазон, които обхващат както земеделците с големи стопанства, така и тези с по-малко обработваеми площи, посочи Диляна Иванова, изп. директор на компанияата.

На презентацията фермерите имаха възможността да се запознаят и с комбайн
Case Axial Flow 9230, прикачна пръскачка Tecnoma, навесна торачка Kverneland Extra 2000 л, както и с тракторите Case Farmall.

Всеки
фермер, сключил сделка по време на демонстрациите ще има възможност да спечели участие в Nybble day, организиран от Vaderstad в Швеция, информира Диляна Иванова. По време на Nybble day фермерите се запознават с всеки един процес от проектирането до транспортирането на машините. Провеждат се полеви демонстрации и тестове в каменна кариера. Организират се различни интересни игри в специализиран център на Vaderstad. Последния ден от Nybble програмата е в Стокхолм. Той включва: разходка с лодка, туристическа обиколка с гид и традиционни шведски ястия, които ще ви потопят изцяло в местната атмосфер.

 

Предстоящите полеви ще се проведат на следните дати:

19-ти април Плевен полето на „Агротрейд Комерс” ООД, между с. Подем и с. Комарево.
23-ти април Русе полето на ЗКПУ „Родна земя”, изход гр. Русе посока гр. Варна.
25-ти април Бургас землището на Институт по земеделие гр. Карнобат поле 1.
30-ти април Монтана полето на фирма „Гала М”, с. Трифоново, посока гр. Монтана – гр. Враца.


Началният час на демонстрациите е 11:00 ч.

Гледайте видеорепортаж по темата във Фермер.БГ TV: